Θρήνος - Πέθανε ποδοσφαιριστής από τον κορωνοϊό

Ήταν μόλις 21 ετών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος - Πέθανε ποδοσφαιριστής από τον κορωνοϊό

Θρήνο έχει προκαλέσει η είδηση πως πέθανε ποδοσφαιριστής από τον κορωνοϊό. Ο νεαρός ήταν μόλις 21 ετών όταν ο φονικός ιός του "έκοψε" τη ζωή. Τι συνέβη ακριβώς και τι λένε οι πληροφορίες;

Ο λόγος για τον Francisco Garcia, που αποτελεί το νεαρότερο θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, με την Ισπανία να συνεχίζει να μετρά τις πληγές της από τον covid-19.

Ο νεαρός άσος νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην εντατική του νοσοκομείου της Μάλαγα, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή, καθώς είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

νεκρός ποδοσφαιριστής κορωνοϊός

«Ήταν τόσο καλό παιδί. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Τα τελευταία νέα που είχα, ήταν πως η κατάστασή του ήταν σταθερή. Μια ώρα μετά μου είπαν πως τον χάσαμε...», δήλωσε ο πρόεδρος της Atletico Portada Alta. Εντωμεταξύ βγήκαν και τα αποτελέσματα του τεστ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι έδειξαν;

Παρά τα δυσάρεστα για τον θάνατο ποδοσφαιριστή, κοντά στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό βρίσκεται γερμανική εταιρεία

Μία γερμανική εταιρεία παραγωγής φαρμάκων, ισχυρίζεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή του πρώτου εμβολίου που θα "σκοτώσει" τον κορωνοϊό, μιας και οι πρώτες δοκιμές που έγιναν σε μικρές δόσεις ήταν επιτυχημένες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει σε μαζική κυκλοφορία το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αφήνει η γερμανική εταιρεία CureVac.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, έχει έδρα το Τούμπινγκεν, ενώ διαθέτει παραρτήματα σε Φρανκφούρτη και στην Βοστώνη. Έχοντας ιδρυθεί το 2000, ειδικεύεται στην «ανάπτυξη θεραπειών κατά του καρκίνου, θεραπειών με βάση τα αντισώματα, αγωγών για σπάνιες νόσους και εμβολίων». Μάλιστα, είναι μία από τις εταιρείες που έχουν χρηματοδοτηθεί από την CEPI, που ασχολείται με τις καινοτομίες σε ζητήματα επιδημιών.

Πέρα από το εμβόλιο, πολλοί ήταν οι ασθενείς που θεραπεύτηκαν και από το φάρμακο, Diamond Princess. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έλαβε τον Ιανουάριο 8,3 εκατομμύρια από την CEPI, με στόχο να αξιοποιήσει την τεχνολογία εμβολίων χαμηλής δόσης, που φάνηκε θετική στις πρώτες δοκιμές για λύσσα, για χρήση κατά του κορωνοϊού.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει ένα πειραματικό εμβόλιο έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο ή Ιούλιο και στη συνέχεια θα επιδιώξει να κάνει δοκιμές σε άνθρωπο, αφότου λάβει και την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Ο Florian von der Muelbe, Διευθυντής Παραγωγής και συνιδρυτής, δήλωσε στο Reuters ότι ένας τρόπος δράσης που επιτρέπει μια χαμηλή δοσολογία για να προκαλέσει μια ανοσοποιητική αντίδραση κατά της λύσσας θα εφαρμοζόταν και στην περίπτωση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ένας κύκλος παραγωγής διαρκεί πολλές εβδομάδες, αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας. Ενδεχομένως θα απαιτηθούν περισσότερες από μία δόσεις για την ανοσοποίηση ενός ατόμου, αλλά μια μαζική παραγωγή μπορεί να εξυπηρετήσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι επιστήμονες ξεκίνησαν με αρκετά εμβόλια και τώρα επιλέγουν τους δύο καλύτερους τύπους, προκειμένου να γίνουν κλινικές δοκιμές.

Η εταιρεία ανταγωνίζεται την αμερικανική Moderna, η οποία λαμβάνει επίσης χρηματοδότηση από το CEPI, και τη γερμανική BioNTech, την οποία η Pfizer έχει προσδιορίσει ως δυνητικό εταίρο συνεργασίας.

Πάντως, υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι θα χρειαζόταν έως και 18 μήνες για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού.

Πηγή: protothema.gr

Για το εμβόλιο μίλησε πριν από λίγες μέρες και μία Ελληνίδα γιατρός

Συγκεκριμένα ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η παραγωγή εμβολίων που θα μπορούν να προβλέψουν τον Κορωνοϊό και πως σε περίπου δύο μήνες θα έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα 10.000.

«Μια ευχάριστη είδηση να σας δώσω. Αυτοί οι οποίοι θεραπεύονται αυξάνονται καθημερινώς και αυτή τη στιγμή ένα εργαστήριο πανεπιστημιακό, έξω από τη Ρώμη αρχές του Μαΐου φτιάχνει τα πρώτα 10.000 εμβόλια για τον ιό. Τα εμβόλια καταπολεμούν τον ιό. Τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου έχουμε τα πρώτα 10.000 εμβόλια τα οποία θα κάνουμε. Καλή υπομονή, καλή δύναμη» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο: