Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την μετάδοση των Ακολουθιών

Τι θα συμβεί;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την μετάδοση των Ακολουθιών

Με τον κορωνοϊό να κλείνει και να αλλάζει τα πάντα, σειρά είχε το κανάλι της ΕΡΤ, το οποίο και έσπευσε σε δημόσια ανακοίνωση! Τι θα γίνει με την μετάδοση των Ακολουθιών και ποιες οι αλλαγές;

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης, που με την σειρά της παίρνει μέτρα κατά του θανατηφόρου ιού που έχει πλήξει όλον τον πλανήτη.

"Η ΕΡΤ κατόπιν συνεννόησης με την Αρχιεπισκοπή και εφαρμόζοντας τη νέα απόφαση της κυβέρνησης (ΚΥΑ 2867/Υ1), η οποία ρητά αναφέρει ότι επιτρέπεται η τέλεση Λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό της τηλεοπτικής και της ραδιοφωνικής της μετάδοσης με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του Μέσου, ενημερώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει και τις προσεχείς εβδομάδες να μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών τις Θείες Λειτουργίες που θα διεξάγονται αποκλειστικά προς το σκοπό της μετάδοσής τους, χωρίς την παρουσία πολιτών.

Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2, ήδη έχει προγραμματιστεί η μετάδοση των Χαιρετισμών της Παρασκευής και της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής, με ταυτόχρονη ραδιοφωνική μετάδοσή τους και από το Πρώτο Πρόγραμμα."

Στο θέμα του κορωνοϊού αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Μόρφου πριν την ανακοίνωση της ΕΡΤ

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατηγόρησε την αθεΐα, τα σαρκικά αμαρτήματα και τις εκτρώσεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίας, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κοροναϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών» ανέφερε ο ίδιος.

«Τι σχέση έχει με τον κοροναϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά, τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας.» Ωστόσο πριν λίγο έγινε γνωστό πως βρίσκεται σε καραντίνα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και 20 ακόμα άτομα. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;