Συναγερμός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - Δύο κρούσματα κορωνοϊού στην έδρα του!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - Δύο κρούσματα κορωνοϊού στην έδρα του!

Ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βγαίνει αλώβητος από τον κορωνοϊό καθώς είχε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην έδρα του, σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση που έγινε από αξιωματούχο της υπηρεσίας, που σήμανε συναγερμό στην υπηρεσία.

Ειδικότερα ο αξιωματούχος της υπηρεσίας που ηγείται της διεθνούς μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι δύο εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2.

"Οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει από τα γραφεία και άρχισαν να έχουν συμπτώματα όταν ήταν σπίτι τους. Έγιναν τεστ και επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από την covid-19", δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ εκπρόσωπος του ΠΟΥ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το Protothema.gr.

"Κατά συνέπεια έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα", πρόσθεσε ακόμα ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Υγείας. Να σημειωθεί, ότι στην έδρα του ΠΟΥ εργάζονται περίπου 2.400 άνθρωποι και πλέον οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι για να περιοριστεί κατά το δυνατόν η μετάδοση της covid-19, βάσει και των όσων είπε ο Λίντμαϊερ.

Στην Ελβετία έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τον αριθμό τους να έχει ξεπεράσει τα 2.200. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης 8.000 στρατιωτικών.

Να σημειώσουμε ακόμα, ότι έχουμε εξελίξεις και στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και 20 ακόμα άτομα να μπαίνουν σε καραντίνα. Τι λένε οι πληροφορίες;

Ο "ορισμός της Υγείας" όπως περιλαμβάνεται στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που τέθηκε σε συναγερμό, μετά και τα κρούσματα κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), είναι αυτόνομος διεθνής διακρατικός οργανισμός που αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και ασχολείται με τη διεθνή δημόσια υγεία. Ιδρύθηκε επίσημα το 1948 και εδρεύει στη Γενεύη.

"Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας" είναι ο ορισμός του για την Υγεία, όπως αυτός αναγράφεται στον καταστατικό του Οργανισμού.

Να προσθέσουμε ακόμα ότι ο ΠΟΥ πριν λίγες ημέρες κήρυξε τον κροωνοϊό σε πανδημία, με μια ανακοίνωση που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.