Έρευνα σοκ για τον κορωνοϊό - Μπορείς να τον κολλήσεις δεύτερη φορά;

Μεγάλη ανησυχία στην ιατρική κοινότητα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έρευνα σοκ για τον κορωνοϊό - Μπορείς να τον κολλήσεις δεύτερη φορά;

Σοκ έχει προκαλέσει έρευνα που έγινε στην Κίνα η οποία αποκαλύπτει το αν είναι πιθανό ένας ασθενής να κολλήσει ξανά τον κορωνοϊό μετά από λίγο. Τα αποτελέσματά της έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Η νέα καθημερινότητα με τον κορωνοϊό είναι εξαιρετικά δύσκολη μιας και είναι ελάχιστες οι πληροφορίες τις οποίες γνωρίζουμε για τον πανίσχυρο αυτόν ιό.

Μία από αυτές έχει να κάνει με το αν ο συγκεκριμένο ιός κολλάει και δεύτερη φορά ή δημιουργούνται αντισώματα που δεν επιτρέπουν την είσοδο του ιού ξανά στον οργανισμό.

Τι έδειξε η έρευνα

Η έρευνα έγινε σε ασθενείς στην Κίνα και την Ιαπωνία δείχνοντας πως η πιθανότητα να πάθει κάποιος ξανά κορωνοϊό αφού έχει ιαθεί είναι αρκετά μεγάλη. Η έρευνα αυτή έγινε από το περιοδικό Forbes και δεν αποτελεί επιστημονική έρευνα.

Ένας Κινέζος ασθενής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο στις 14 Φεβρουαρίου, μιας και βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, όπου διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε μέχρι τις 2 Μαρτίου, όταν και επανέλαβε το τεστ το οποίο έδειξε πως ο ιός είχε υποχωρήσει από τον οργανισμό του.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους γιατρούς ήταν ο συγκεκριμένος ασθενής επέστρεψε στο νοσοκομείο δέκα μέρες μετά , αφού είχε βγει από το σπίτι και είχε χρησιμοποιήσει τα μέσα μεταφοράς, και βγήκε και πάλι θετικός στον ιό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ που έκανε το Forbes για τον κορωνοϊό: «το 14% των ασθενών που ανάρρωσαν από τον Covid-19 στην περιοχή της Guangdong βγήκαν και πάλι θετικοί στον ιό».

Αυτό ωστόσο που δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα είναι αν το αν πρόκειται για το φαινόμενο «rebound» ή αν οι ασθενείς μολύνθηκαν εκ νέου από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο τα νέα γίνονται όλο και πιο θετικά αφού γίνονται ήδη οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.