Κορωνοϊός: Θετικός γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Θετικός γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Θετικός βρέθηκε στον Κορωνοϊό γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για έκτακτα μέτρα, έτσι ώστε να προστατευτούν ασθενείς και το υπόλοιπο προσωπικό.

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Ο γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκεται ήδη σε κατ΄οίκον περιορισμό ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργου Μπέζου με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ληφθεί κι άλλα δείγματα, τέσσερα εκ των οποίων βγήκαν αρνητικά ενώ αναμένονται οι απαντήσεις σε δέκα ακόμα περιπτώσεις.Παρόλα αυτά συναγερμός σήμανε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς βρέθηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού στην έδρα του!

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό. Το

Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία".

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από τον γιατρό που βρέθηκε θετικός μέτρα κατά του ιού παίρνουν και τα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό παίρνει ο ΑΒ Βασιλόπουλος. Τι αλλάζει από εδώ και πέρα στην εξυπηρέτηση του σούπερ μάρκετ. Όσα αναφέρει η ανακοίνωση της γνωστής αλυσίδας για την τωρινή κατάσταση.

Ανακοίνωση σχετικά με τα νέα, έκτακτα μέτρα που λαμβάνει για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών, εν μέσω της κρίσης κορωνοϊού, εξέδωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων μας, όσο και των πελατών που επισκέπτονται τα καταστήματά μας και σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών, προχωρήσαμε στη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούμε προοδευτικά σε όλα τα καταστήματα διαγραμμίσεις, προκειμένου να τηρείται απόσταση ασφαλείας, τουλάχιστον δύο μέτρων, μεταξύ των πελατών, εντός του κάθε καταστήματος. Οι διαγραμμίσεις αφορούν τόσο τα ταμεία, όσο και σημεία εξυπηρέτησης, όπως το κρεοπωλείο, το ιχθυοπωλείο, καθώς και τα τμήματα αλλαντικών και τυριών.

ΑΒ Βασιλόπουλος

Παράλληλα, με στόχο να μην παρουσιαστούν φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης, προχωρήσαμε στην εφαρμογή της οδηγίας, η οποία προβλέπει την ταυτόχρονη παραμονή εντός καταστήματος συγκεκριμένου αριθμού πελατών (1 άτομο ανά 10 τ.μ.). Σε κάθε πελάτη, χορηγούμε αριθμημένη κάρτα εισόδου την οποία θα επιστρέφει κατά την έξοδό του από το κατάστημα.

Σημειώνεται πως η ισχυρότερη θωράκιση για την υγεία μας, είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας. Είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες της Πολιτείας και να συνεργαζόμαστε με τους υπαλλήλους κάθε καταστήματος, έχοντας πάντα στο νου πως εργάζονται με στόχο την εξυπηρέτηση και την προστασία μας.