Έκτακτο - Εκκενώνεται το «Σωτηρία»

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο - Εκκενώνεται το «Σωτηρία»

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Το νοσοκομείο «Σωτηρία» πρόκειται να εκκενωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα με σκοπό να εξυπηρετεί μόνο ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό.

Mετά το ΝΙΜΤΣ που επισήμως ορίσθηκε ως νοσοκομείο που θα νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό, σειρά θα πάρει και ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Αττικής το «Σωτηρία». Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακά η εκκένωση του ΝΙΜΙΤΣ με εξιτήρια που θα δοθούν στους ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη για άλλα νοσήματα. Η διαδικασία αυτή έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει μία εβδομάδα.

Αμέσως μετά όμως θα ξεκινήσει η σταδιακή εκκένωση και του Νοσοκομείου Σωτηρία, μία διαδικασία που επίσης θα κρατήσει κάποιες ημέρες. Πρόκειται για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να είναι έτοιμο το σύστημα υγείας να υποδεχθεί το πρώτο μεγάλο κύμα των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ την ίδια ώρα βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους του «Αγία Όλγα».

Άλλωστε με βάση τις επ­­­­ίσημες προειδοποιήσεις των ειδικών, τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει δραματική αύξηση των κρουσμάτων, οπότε και θα καταγραφεί το πρώτο μεγάλο κύμα ασθενών που θα χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Γι αυτό στο πλαίσιο αυτό σιγά σιγά σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν να δίνονται εξιτήρια στους ασθενείς του Σωτηρία ή αν πρόκειται για πάσχοντες που πρέπει να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους, θα μεταφέρονται σε άλλες Μονάδες Υγείας.

Να υπενθυμιστεί ότι στην πρώτη γραμμή για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό θα βρεθεί και το Νοσοκομείο Παμμακάριστος το οποίο ήδη έχει εκκενωθεί προκείμενου να υπάρχει ετοιμότητα στο σύστημα.

Πηγή: ethnos.gr

Δύσκολες είναι οι ώρες και στο «Γ. Γεννηματάς» μιας και ο Διοικητής και άλλοι 6 εργαζόμενοι διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό

Χάος έχει επικρατήσει εδώ και λίγη ώρα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μιας και διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό, τόσο ο Διοικητής του όσο και άλλοι έξι υπάλληλοι, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για "λουκέτο" του νοσοκομείου.

Όλες οι υπηρεσίες είναι επί ποδός δεδομένου ότι το Νοσοκομείο Γεννηματάς είναι από εκείνα που υποδέχονται ύποπτα περιστατικά, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά του ιού μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα μπορούσε να το θέσει ουσιαστικά εκτός μάχης.

Ενώ οι εξελίξεις από το «Γ. Γεννηματάς» τρέχουν, συγκλονίζουν και οι περιγραφές από τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ήδη έχει αποκλεισθεί ο χώρος της Διοίκησης, ενώ τόσο ο Διοικητής όσο και οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στο σπίτι τους. Ήδη όμως έχουν προκληθεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο, δεδομένου ότι όλες τις αρμοδιότητες έχει αναλάβει η Υποδιοικήτρια η οποία καλείται να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος των ασθενών και των διοικητικών υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει ο έλεγχος και σε άλλους εργαζόμενους που είχαν έρθει σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν και εκείνοι προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ταυτόχρονα στελέχη του ΕΟΔΥ έχουν μεταβεί στο Νοσοκομείο για να ενημερωθούν αναφέρουν πληροφορίες αλλά και για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να περιορισθεί η διασπορά του ιού μέσα στο νοσοκομείο, καθώς εκτός των άλλων νοσηλεύονται και δεκάδες ασθενείς.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία απολύμανσης του χώρου, ενώ τα τμήματα όπου εργάζονταν τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο έχουν αποκλεισθεί όπως και όλος το χώρος της Διοίκησης.

Πηγή: ethnos.gr