Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας την περίοδο του... κορωνοϊού!

Δείτε τις εικόνες και θα καταλάβετε!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας την περίοδο του... κορωνοϊού!

Τι ημέρες του κροωνοϊού τα πράγματα είναι διαφορετικά με την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνεται μεν κανονικά, με μια σημαντική διαφορά ωστόσο! Ποια είναι αυτή; Φυσικά ότι δεν υπήρχε κόσμος, εκτός βέβαια από όσους συμμετείχαν.

Τις ημέρες του κορωνοϊού η "εντολή" για να συμβάλλουμε στην μην εξάπλωση του ιού είναι να μείνουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό πολλές συναυλίες, παραστάσεις και λοιπές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί. Την Πέμπτη (19/3) έγινε στο Καλλιμάρμαρο, κανονικά η τελετή, ωστόσο όπως θα δείτε και στις εικόνες οι κερκίδες ήταν άδειες.

Μάλιστα να σημειώσουμε ότι η λαμπαδηδρομία διεκόπη μετά την πρώτη ημέρα, αφού στην Σπάρτη μαζεύτηκε πολύ κόσμος, ενώ συνεχίστηκε μέσα στο Καλλιμάρμαρο. Κατά την τελετή χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Τόκιο 2020" Γιοσίρο Μόρι. Τι θα γίνει ωστόσο με τους Ολυμπιακούς αγώνες που 'απειλούνται'΄τώρα από τον ίο;

Ωστόσο έγινε μέσω οθόνης καθώς ο ίδιος ανέβαλε το ταξίδι του από την Ιαπωνία στην Ελλάδα.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της τελετής

Καλλιμάρμαρο τελετή παράδοσης Ολυμπιακής φλόγας

ολυμπιακή φλόγα

Ολυμπιακή φλόγα τελετή παράδοσης

ολυμπιακή φλόγα Καλλιμάρμαρο

Λίγα λόγια για το σύμβολο της Ολυμπιακής Φλόγας, η τελετή παράδοσης της οποίας έγινε χθες

Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία. Η τελετή αφής και η λαμπαδηδρομία που ακολουθεί είναι σύγχρονη προσθήκη και έχει ναζιστική καταγωγή αφού κατά την αρχαιότητα γίνονταν λαμπαδηδρομίες σε ορισμένες γιορτές αλλά όχι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων η φλόγα καίει μέρα και νύκτα σε ειδικό βωμό μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης που τους φιλοξενεί, όπως αναφέρει και η Wikipedia.

Η παρουσία της σε περίοπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θυμίζει σε όλους τον αρχαίο ελληνικό μύθο του Προμηθέα και της κλοπής της φωτιάς από τον Δία, με την οποία οι άνθρωποι, λαμβάνοντάς την ως δώρο και ύψιστη ευεργεσία, μπόρεσαν να ελέγξουν την Φύση και να δημιουργήσουν Πολιτισμό. Συν τοις άλλοις, η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραπέμποντας στην ιερή φλόγα της θεάς Εστίας που έκαιγε άσβεστη στο Πρυτανείο της Ολυμπίας, στον κοινό βωμό όλων των Ελλήνων η οποία, κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών Αγώνων, άναβε και στους βωμούς των ναών της Ήρας και του Δία.