Σεισμός κοντά στο Γύθειο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός κοντά στο Γύθειο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (22/3) ανοιχτά του Γυθείου. Πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση και που ακριβώς "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Ειδικότερα ο σεισμός έγινε στις 04.43 σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Γυθείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Βάσει των ίδιων πληροφοριών ήταν 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται 40 χλμ. νοτιοδυτικά του Γυθείου και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα. Να πούμε ότι σεισμό είχαμε και στην Πάργα, με ζημιές να προκαλούνται σε σπίτια σε χωριό Καναλάκι.

Τι είπε κάτοικος για τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που έγινε στην Πάργα

Ειδικότερα άντρας που μένει στο χωριό Καναλάκι μίλησε στο protothema.gr για την ισχυρή σεισμική δόνηση, που στο συγκεκριμένο μέρος είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν (ευτυχώς ελαφρά) τρεις άνθρωποι.

"Όταν έγινε ο πρώτος σεισμός στις δώδεκα τη νύχτα (σ.σ. ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ) δεν φοβήθηκα. Αλλά όταν έγινε ο δεύτερος σεισμός, στις τρεις τα ξημερώματα πεταχτήκα από το κρεβάτι μου. Έπεφταν σοβάδες, κάδρα, τα πράγματα από τα ντουλάπια και τις βιβλιοθήκες, έπεφταν πιάτα και ποτήρια. Κουνιόταν όλο το σπίτι και με είχε πιάσει πανικός [... ] Με το σεισμό κόπηκε το ρεύμα και προσπαθούσα με ένα κερί να καταλάβω τι έχει συμβεί μέσα στο σπίτι. Το σπίτι μου είναι βομβαρδισμένο.Έχει ρωγμές παντού και έκανα μια ώρα να καθαρίσω τους σοβάδες και τα χώματα που είχαν πέσει" είπε χαρακτηριστικά για τον σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή.

"Τώρα καθαρίζω την κουζίνα και προσπαθώ να βάλω τα πράγματα στη θέση τους . Από τις τρεις τα ξημερώματα παλεύω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Δεν μπορώ να φέρω άνθρωπο στο σπίτι για να με βοηθήσει γιατί ειμαι μεγάλη γυναίκα και φοβάμαι για τον κορωνοιό. Ευτυχώς που δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές" πρόσθεσε ακόμα ο κάτοικος στην ίδια ιστοσελίδα.