Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά στα επικριτικά σχόλια για την εμφάνισή του στην Εκκλησία

Σε 15 μέρες οι απαντήσεις για την χλωροκίνη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά στα επικριτικά σχόλια για την εμφάνισή του στην Εκκλησία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά στα επικριτικά σχόλια για την εμφάνισή του στην Εκκλησία και το γεγονός ότι έψαλε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως. Ταυτόχρονα ωστόσο περιμένουμε σε 15 μέρες τις απαντήσεις για την χλωροκίνη.

Εκτός από έναν διακεκριμένο επιστήνονα και πατέρα 7 παιδιών, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας άνθρωπος που συμμετέχει συχνά, ψέλνοντας, στις Θείες Λειτουργίες

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή την Κυριακή ο κ. Τσιόδρας βρέθηκε στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, χωρίς την παρουσία πιστών, έπειτα από σχετική κυβερνητική απόφαση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού .Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, με ψάλτη τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, βάσει και των όσων αναφέρει το protothema.gr

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά στα επικριτικά σχόλια

Τα σχόλια ωστόσο ήταν αρκετά στα social media, που τον ανάγκασαν να απαντήσει λέγοντας, “Με ειδική άδεια και 1 άτομο σε 1000τμ. – αυτός είναι ο ρατσισμός για τον οποίο μιλώ και εσείς αγαπητέ φίλε δεν καταλαβαίνετε”. Ποιος είναι όμως ο Σωτήρης Τσιόδρας που καθημερινά μας φέρνει νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον ιό;

Σε 15 μέρες οι απαντήσεις για την χλωροκίνη

Ο Ολιβιέ Βεράν όμως μίλησε και για το φάρμακο ενάντια στην ελονοσία, με βάση τη χλωροκίνη που φαίνεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ο Γάλλος υπουργός είπε πως «η ελπίδα μου αρκεί για να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μια φαρμακευτική θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι. Αν αποδειχθεί αποτελεσματική θα την προτείνουμε στον γαλλικό λαό χωρίς καμία καθυστέρηση».

Ερωτώμενος για τον χρόνο που απαιτείται ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αυτής αγωγής, ο Ολιβιέ Βεράν είπε: «Θα έχουμε αξιόπιστες έρευνες για το κατά πόσο είναι ή όχι αποτελεσματική, θα μπορούσε ωστόσο να αποδειχτεί τελικά αναποτελεσματική. Δηλώνω πως σε 15 μέρες από σήμερα θα έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα».

Το φάρμακο έχει βάση την υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία. Το συγκεκριμένο φάρμακο άρχισε να δοκιμάζει η ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με την ομάδα του Ραούλτ, η ουσία θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορωνοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Ο Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας εκ των συντακτών της επιστημονικής δημοσίευσης, τόνισε ότι συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως.

Πηγή: iefimerida.gr