Κορωνοϊός: Το νέο μήνυμα του 112 και η προειδοποίηση

Πόσο θα είναι το πρόστιμο στους παραβάτες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Το νέο μήνυμα του 112 και η προειδοποίηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, με πολλές χώρες να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα κατά της πανδημίας. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, όπου ανακοίνωσε το νέο μήνυμα του 112. Δείτε αναλυτικά την προειδοποίηση, καθώς και το πρόστιμο στους παραβάτες.

Για τρίτη φορά «χτύπησε» η γραμμή 112 της γενικής γραμματείας Πολιτικής προστασίας. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο 23 Μαρτίου ως τις 6 Απριλίου.

Το μήνυμα του 112 για την απαγόρευση των μετακινήσεων

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 22/03: COVID-19. Από αύριο Δευτέρα, στις 06:00 π.μ ισχύει αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με άδεια για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών ή για εργασία. Μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς!».

Εκτός από την προειδοποίηση και το νέο μήνυμα του 112 για τον κορωνοϊό, έχουμε και το πρόστιμο

Συγκεκριμένα, 13 άτομα «έσπασαν» την καραντίνα την οποία όφειλαν να τηρήσουν καθώς επέστρεψαν από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα, ενώ ασκήθηκαν και οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έγιναν σήμερα σε όλη την Ελλάδα «δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συμπολίτες μας που έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να βρεθούν σε καραντίνα ερχόμενοι αεροπορικώς τις προηγούμενες ημέρες από διάφορους προορισμούς. Σε σύνολο 217 δειγματοληπτικών ελέγχων, έλεγχοι οι οποίοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη τη χώρα, εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις που βρέθηκαν είτε εκτός είτε πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής. Στον καθέναν απ’ αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, κι ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις». Δείτε που θα βρείτε δωρεάν ψυχολογική στήριξη.