'Εκτακτο - 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Η ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
'Εκτακτο - 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στο καθιερωμένο του ραντεβού, έκανε τις ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα κρούσματα, τα οποία ανέρχονται πλέον στα 71.

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε τα νούμερα που ισχύουν για την εξάπλωση του ιού σήμερα στη χώρα μας, με τον αριθμό των ασθενών αλλά και των νεκρών να αυξάνεται σημαντικά.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως:

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, ανέρχεται πλέον στα 695, με 71 νέα ενώ το 56% των ασθενών είναι άνδρες. Οι νεκροί συνολικά έχουν φτάσει τους 17 με μέση ηλικία τα 76 έτη, ενώ 14 από αυτούς είναι άνδρες και 3 γυναίκες.

Από το σύνολο των ασθενών, οι 114 νοσηλεύονται ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι.

Όσο για τους ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο, αυτοί ανέρχονται πλέον στους 29.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα που βλέπουμε καθημερινά στις 18.00 στις τηλεοράσεις μας. Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας;

Τι δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας

«Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων».

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό» είπε.

Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ενώ συμπλήρωσε πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.