Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα σε όσους τον έκριναν που έψαλε - «Αυτό είναι ο ρατσισμός»

Τι απαντά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα σε όσους τον έκριναν που έψαλε - «Αυτό είναι ο ρατσισμός»

Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα σε όσους τον έκριναν που έψαλε «Αυτό είναι ο ρατσισμός για τον οποίο μιλάω κι εσείς αγαπητέ φίλε δεν καταλαβαίνετε» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Επιθετικά σχόλια έκαναν ορισμένοι στον καθηγητή λοιμωξιολογίας και υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στη χώρα μας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη Κυριακή σε εκκλησία χωρίς πιστούς, προκειμένου να ψάλει.

Οι επιθέσεις έγιναν παρά το γεγονός ότι ο διακεκριμένος επιστήμονας, με το βαρύ βιογραφικό και πατέρας 7 παιδιών, συνηθίζει να ψέλνει στην Εκκλησία, στις Θείες Λειτουργίες. Αυτή τη φορά επέλεξε την Εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, η οποία λειτούργησε χωρίς πιστούς, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, με ψάλτη τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Δείτε και εδώ τις λεπτομέρειες για το που εψαλε

Στα social media πολλοί ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν στον κ. Τσιόδρα, δημιουργώντας μάλιστα και σχετικό trend στο twitter #ΨέλνουμεΣπίτι, και επέκριναν την κίνηση του καθηγητή. Οι επικριτές του κ. Τσιόδρα τον κατηγόρησαν πως παρά την απαγόρευση της συνάθροισης σε κλειστούς χώρους βρέθηκε σε εκκλησία. Κάποιοι άλλοι τον επέκριναν λέγοντας ότι δεν συνάδει η πίστη στον Θεό και την Εκκλησία με την Επιστήμη.

Ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας απάντησε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter στους επικριτές του, ανέφερε ότι βρέθηκε στην Εκκλησία με ειδική άδεια και ότι τήρησε τα μέτρα προφύλαξης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ρατσισμό» από όσους του επιτέθηκαν με σφοδρότητα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από την απάντηση του δείτε και τι είπε για Ιαπωνικό φάρμακο για τον κορωνοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόρδας, έδωσε την απάντηση του για το Ιαπωνικό φάρμακο που φαίνεται να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον ιό, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για όλες τις εξελίξεις του κορωνοϊού το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, ξεκαθάρισε αν τελικά το συγκεκριμένο φάρμακο είναι αποτελεσματικό, έτσι ώστε να «εξαφανίσει» τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η απάντηση του

«Το φάρμακο από την Ιαπωνία, είναι αντιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την γρίπη. Εδώ θέλω να πω ότι πρώτη φορά στον κόσμο ακούμε για αυτό το φάρμακο. Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες που είναι πολύ μπροστά στην τεχνολογία των φαρμάκων για την γρίπη.Όντως φαίνεται ότι βοήθησε, σε κινεζικές μελέτες, για τη μείωση των επιπέδων του ιού. Έχει γίνει συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, για παραγγελία αυτού του φαρμάκου, για την διαθεσιμότητα του φαρμάκου.

Δεν χρησιμοποιείται σε κάποια από τις μεγάλες μελέτες. Θεωρώ ότι θα είναι καλό να έχουμε ένα στοκ εδώ πέρα, ιδιαίτερα για τα δύσκολα περιστατικά που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή ή και δεν θα δουλεύουν συνδυασμοί που έχουμε στην Πατρίδα μας. Αλλά δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αυτή την στιγμή».

Να σημειώσουμε πως ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το κορωνοϊό με τους νεκρούς στην Ελλάδα να φτάνουν τους 19.