Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έκτακτο - 78 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στους 22 οι νεκροί

Έκτακτο - 78 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ενημέρωση 25.03.2020 17:57
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αυτή τη στιγμή προβάλλονται live οι ανακοινώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για τα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό, τα οποία ανέρχονται πλέον στα 78.

Το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέρχονται πλέον στα 821, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό εξακολουθεί να είναι άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, η μέση ηλικία είναι 67 ετών.

Παράλληλα ενημέρωσε για δύο νέους θανάτους, ένας εκ των οποίων σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη.

Από τα 22 θύματα, οι 18 είναι άνδρες ενώ οι 4 γυναίκες, ενώ όπως επεσήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, οι 21 είχαν σοβαρά νοσήματα που οδήγησαν στον θάνατό τους μαζί με την προσβολή τους από κορωνοϊό, ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 75 έτη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε για ακόμη μία φορά τη σημασία του να παραμείνουμε σπίτι και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, ειδικά εάν έχουμε στο σπίτι άτομο το οποίο νοσεί από τον κορωνοϊό.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του:

Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την καραντίνα

«Η επιδημία συνεχίζεται χωρίς μεγάλη εκθετική αύξηση, ωστόσο ο ιός δε σέβεται καμία ηλικία. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι μπορούν να μολύνουν το ένα το άλλο. Όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και να μη βγουν για τουλάχιστον 14 μέρες. Αυτή η παραμονή θα μειώσει τη μετάδοση της νόσου στην τοπική κοινότητα».

Παράλληλα, κάνοντας μία αναφορά στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η μνήμη των ανθρώπων που πολέμησαν για τη χώρα αποτελούν δύναμη στη μάχη που δίνουν όλοι οι Έλληνες απέναντι στον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

21 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Μεγάλη προσοχή - Αυτό είναι το αδύνατο σημείο του κορωνοϊού

Share