Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας προειδοποιεί: «Δεν περιμένουμε από τον καιρό να μας σώσει»

Τι αναφέρει για τον κορωνοϊό;

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας προειδοποιεί: «Δεν περιμένουμε από τον καιρό να μας σώσει»
Ενημέρωση 25.03.2020 19:15
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μέσα από μία αναλυτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας θέλησε να προειδοποιήσει για όσα μας περιμένουν από τον κορωνοϊό, ενώ εξήγησε πως δε θα έπρεπε να περιμένουμε από τον καιρό να μας σώσει.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σύψας σχολίασε το πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τις νεαρές ηλικίες, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει πως οι δύσκολες μέρες πλησιάζουν και πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή όλοι.

Την ίδια στιγμή, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται πλέον στους 22.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σύψας δήλωσε:

«Να τηρήσουμε τα μέτρα με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι. Όσο καθυστερούμε τον ιό τόσο μικρότερο θα είναι το χτύπημα που θα έχουμε», ανέφερε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμόρφωση. Να βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για σημαντικούς λόγους. Να κρυφτούμε από τον ιό. Να μη μας βρει, για να περάσουμε τον Απρίλιο με όσο το δυνατό λιγότερες ζημιές».

«Έχουμε νέο ιό, δεν έχουμε αντισώματα, δεν έχουμε φάρμακα και εμβόλια. Το μόνο όπλο μας είναι η καραντίνα. Είναι το τελευταίο χαρτί, να το παίξουμε καλά και να το χρησιμοποιήσουμε σωστά αλλιώς μας περιμένει καταστροφή», επεσήμανε ο Νίκος Σύψας.

Όσο για τις νεότερες ηλικίες, ο καθηγητής τόνισε ότι «στην Ιταλία το 10% των διασωληνομένων είναι 20-40 ετών. Κανείς δεν είναι προστατευμένος. Ο κορωνοϊός είναι αμείλικτος και είμαστε όλοι ευάλωτοι».

«Παίζει ρόλο η υγρασία και η θερμοκρασία. Να μην περιμένουμε, όμως, από τον καιρό να μας σώσει, αλλά από τον εαυτό μας» ανέφερε ο κ. Σύψας και κατέληξε στο ότι «αν βασιστούμε στο παράδειγμα της Κίνας και τηρήσουμε τα αυστηρά μέτρα, η καθοδική καμπύλη του ιού στη χώρα μας θα αρχίσει σε περίπου 8 εβδομάδες».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή - Αυτό είναι το αδύνατο σημείο του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Χτύπησε το καμπανάκι ο υφυπουργός Ανάπτυξης - «Αν χρειαστεί θα κλείσουν οι λαϊκές»

Share