Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αυστηροί έλεγχοι από σήμερα

Τι αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αυστηροί έλεγχοι από σήμερα
Ενημέρωση 26.03.2020 07:57
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Προκειμένου να περιοριστούν οι παραβάσεις στα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί με την απαγόρευση κυκλοφορίας για τον περιορισμό του κορωνοϊού, από σήμερα οι αρχές θα κάνουν πιο αυστηρούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, ενώ στη δημοσιότητα βγήκαν νέες διευκρινήσεις για τις εξόδους.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως μπορεί η πλειοψηφία των πολιτών να τηρεί τα μέτρα και να μένει στο σπίτι, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που επιχειρούν να ξεγελάσουν τις αρχές και να βγουν χωρίς έγκριση.

Έτσι ανακοίνωσε πως ο έλεγχος των μετακινήσεων θα αυστηροποιηθεί προκειμένου να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι παραβάσεις, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως η κοινότητα Ενίχου στην Ξάνθη μπαίνει σε καραντίνα.

Αυτοί είναι οι λόγοι μετακίνησης

Ως λόγο μετακίνησης μπορεί κανείς να επικαλεστεί:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
  • Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
    Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.
  • Σε διαφορετική περίπτωση, η δήλωση μετακίνησης μπορεί να γίνει είτε α) μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα forma.gov.gr, είτε β) σε ένα λευκό χαρτί στο οποίο μπορεί κανείς να γράψει απλώς μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία με το ονοματεπώνυμό του.

Πάγια βεβαίωση κίνησης και Μεμονωμένες μετακινήσεις

  • Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου Α) και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.
  • Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 1.000 άτομα έλαβαν πρόστιμο

Ο χρυσός οδηγός του Σωτήρη Τσιόδρα για την προσωπική υγιεινή

Share