Κορωνοϊός - Γιατί «χτυπάει» περισσότερο τους άνδρες;

Τι αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσιόδρας;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός - Γιατί «χτυπάει» περισσότερο τους άνδρες;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην προσπάθειά του να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο κορωνοϊός, εξήγησε μεταξύ άλλων γιατί ο ιός τείνει να «χτυπάει» περισσότερο του άνδρες και λιγότερο τις γυναίκες, όπως δείχνουν τα στατιστικά.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται το λόγο για τον οποίο βλέπουμε καθημερινά τον κορωνοϊό να προσβάλλει όλο και περισσότερους άνδρες, την ίδια στιγμή που οι γυναίκες μοιάζουν να μη νοσούν τόσο εύκολα από τον ιό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως είναι άνδρες ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως από τους 22 νεκρούς που έχουμε στην Ελλάδα, μόλις οι 4 είναι γυναίκες.

Τελευταίος που πέθανε από κορωνοϊό στην Ελλάδα ήταν ένας Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη, σημειώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον πρώτο θάνατο στο νησί.

Συγκεριμένα, η εκτίμηση του έμπειρου λοιμωξιολόγου

«Οι άντρες κάνουν πιο σοβαρές επιπλοκές και χάνουν τη μάχη συχνότερα από τις γυναίκες», επισήμανε, αλλά είπε ότι δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό και συμπλήρωσε ότι «εκτιμούμε πως πιθανότατα σχετίζεται με τον τρόπο ζωής των ανδρών καθώς καπνίζουν περισσότερο και κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Από την άλλη φαίνεται μια ευεργετική συσχέτιση των ορμονών με τον κορωνοϊό «οι οποίες ενδέχεται να δρουν προστατευτικά για τις γυναίκες», όπως είπε. Ούτως ή άλλως γνωρίζουμε ότι «οι γυναίκες έχουνε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα από τους άνδρες. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος της επιδημίας. Παρόλα αυτά και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ηλικιακό target group του κορωνοϊού λέγοντας: «Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία, μπορεί να υπάρχουν κρούσματα και σε νέους ανθρώπους».