Κορωνοϊός: Προσοχή! - Αλλάζει από σήμερα το ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Πώς θα λειτουργούν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Προσοχή! - Αλλάζει από σήμερα το ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Αλλαγές θα έχουμε από σήμερα Πέμπτη (26/3) στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ως επακόλουθο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ήδη στα σούπερ μάρκετ της χώρας έχον ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με τους πολίτες να μπαίνουν σε αυτά με ειδική κάρτα και κρατώντας απόσταση από τους υπόλοιπους πελάτες, ενώ και οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες και γάντια για να προστατευτούν από τον ιό.

Καθώς ο κόσμος μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στα σούπερ μάρκετ, μπαίνει πλέον νέο ωράριο το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι και το Σάββατο 25 Απριλίου και είναι το εξής:

  • Καθημερινές: 7.00π.μ. με 09.00μμ
  • Σάββατο: 7.00π.μ. με 08.00μμ
  • Κυριακή: Κλειστά

Να πούμε ότι στην Ελλάδα είχαμε ακόμα μια εξέλιξη, αναφορικά με τον ιό καθώς ένας ακόμα άνθρωπος έχασε την ζωή του.

Από το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ στις λαϊκές αγορές - Πιθανό να κλείσουν λόγω κροωνοϊού

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λαϊκές αγορές, ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας σε κανάλι.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την λειτουργία της αγοράς. Σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν ομαλά, αλλά αν χρειαστεί, θα σταματήσουμε και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών» δήλωσε ειδικότερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης εξήγησε επίσης, ότι οι λαϊκές εξακολουθούν να λειτουργούν για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός στην αγορά, αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 23 Μαρτίου εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων είναι 5 μέτρα ενώ μειώθηκαν κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί. Επίσης έως τις ‪25 Απριλίου‬ ανεστάλη προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.