"Άσπρισε" ο τόπος στα Τρίκαλα - Το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά

Εν μέσω καραντίνας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Τι κι αν είμαστε εν μέσω καραντίνας; Ο καιρός συνεχίζει να κάνει τα δικά σου και έτσι στα Τρίκαλα όχι μόνο το έστρωσε αλλά "άσπρισε" όλος ο τόπος, μιας και το χιόνι έφτασε μέσα σε ένα βράδυ στα 30 εκατοστά στις ορεινές περιοχές.

Σφοδρή χιονοθύελλα εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο σύνολο των ορεινών χωριών της περιοχής με αποτέλεσμα να δούμε χιόνια σε μία ακόμα περιοχή της Ελλάδα..

Έως και τα 30 εκατοστά φτάνει το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και πάνω από τα 900 μέτρα, η δεύτερη χιονόπτωση που σημειώνεται τον Μάρτιο, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Δεκατέσσερα μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το χιόνι, για να κρατήσουν ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Έως τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Η ΕΜΥ ωστόσο προειδοποίησε για το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω από τη χώρα μας, δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση.

Πηγή: ethnos.gr

Χιόνι έριξε και στο Πήλιο χθες το απόγευμα

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε καραντίνα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του κορωνοϊού, ο καιρός φαίνεται ωστόσο να μην χαμπαριάζει και εν μέσω αυτοπεριορισμού, μερικές περιοχές της Ελλάδας ντύθηκαν στα λευκά!

Ο Μάρτης είναι πάντα απρόβλεπτος και σίγουρα ο Μάρτης του 2020 θα μας μείνει αξέχαστος, τόσο για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε όσο και για τον καιρό του που είναι πιο άστατος από ποτέ.

Μερικές περιοχές της Ελλάδας άργησαν αλλά είδαν τελικά το χιόνι για φέτος, ακόμα κι αν αυτό ήρθε μέσα σε μία εξαιρετικά ταραγμένη εποχή.

Ο χειμώνας επέστρεψε στο Πήλιο, αφού σημειώθηκε ραγδαία επιδείνωση του καιρού από χθες τη νύχτα και συνεχείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του Βουνού των Κενταύρων.

Χιόνια στα Χάνια, στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες καθώς και στην περιοχή Καράβωμα της Ζαγοράς. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αποχιονίζουν τον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς από τα ξημερώματα για να κρατηθεί το οδόστρωμα καθαρό. Τα θερμόμετρα στα Χάνια του Πηλίου δείχνουν μηδέν βαθμούς, ενώ στις χαμηλότερες περιοχές πέφτει ψιλή βροχή.

Δείτε βίντεο από το χιονισμένο Πήλιο την 25η Μαρτίου: