Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Χιόνια και δυνατοί άνεμοι σε αυτές τις περιοχές από σήμερα

Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Χιόνια και δυνατοί άνεμοι σε αυτές τις περιοχές από σήμερα

Χιόνια και δυνατοί άνεμοι θα κάνουν πάλι την εμφάνισή τους και ο κορυφαίος μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο.

Μέσα από το δελτίο καιρού στην ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τα φώτα του και μίλησε για ισχυρά φαινόμενα που θα φανούν. Αλλά πόσα άραγε θα διαρκέσουν;

Στον προσωπικό του, μάλιστα, λογαριασμό στο Facebook δημοσίευσε τα παρακάτω:

Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα από το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίστηκε τις τελευταίες ώρες στην κεντρική Μεσόγειο?

  • Που προβλέπεται να πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι κατά τη διάρκεια της Πέμπτης?
  • Από ποια υψόμετρα και πάνω θα εντοπίζονται οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Πέμπτης ?
  • Πόσο θα κρατήσει αυτός ό άστατος καιρός?
  • Κοινοποιήστε το αν θέλετε σε φίλους και γνωστούς!

Για να μη χάνετε τον...καιρό σας

Με εκτίμησηΣάκης Αρναούτογλου

Ωστόσο, δείτε εδώ φωτογραφίες από τα Τρίκαλα που έστρωσε χιόνι!

Καιρός σήμερα: Αγριεύει το σκηνικό - Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε καταιγίδες

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί και εκ νέου από τις βραδινές ώρες, με πρόσκαιρη ύφεση των φαινόμενων στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες κατά τόπους πυκνές στη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε και τα φαινόμενα από τα δυτικά θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Aνεμοι: Ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές. Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr