Καιρός - Σαββατοκύριακο: Πότε υποχωρούν οι βροχές; - Βίντεο με την πρόγνωση

Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός - Σαββατοκύριακο: Πότε υποχωρούν οι βροχές; - Βίντεο με την πρόγνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο; Hδη στην Αθήνα έχουν ανοίξει οι ουρανοί με τα φαινόμενα να επιμένουν. Δείτε το βίντεο με την αναλυτική πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ημέρες.

Ο καιρός έχει αλλάξει με την ΕΜΥ να εκδίδει ήδη στην αρχή της εβδομάδας έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα για σήμερα Παρασκευή (27/3) η ΕΜΥ "βλέπει" βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Μπορείτε να δείτε την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ (27/3) για όλες τις περιοχές της Ελλάδας εδώ.

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Το βίντεο με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του μετεωρολόγου για σήμερα, αλλά και για τις επόμενες δύο ημέρες. Που θα δούμε βροχές και πότε εξασθενούν τα φαινόμενα;

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο;

Ειδικότερα η μέχρι στιγμής πρόγνωση της ΕΜΥ προβλέπει για το Σάββατο (28/3):

Νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά μέχρι το
μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Και για την Κυριακή (29/3)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.