Θετικός στον κορωνοϊό λοιμωξιολόγος στην Λάρισα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θετικός στον κορωνοϊό λοιμωξιολόγος στην Λάρισα

Σοκ προκάλεσε η είδηση πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε λοιμωξιολόγος στην Λάρισα. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την κατάστασή του και τι ανακοινώθηκε;

Την είδηση επιβεβαίωσε στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Πρόσθεσε, δε, ότι o λοιμωξιολόγος βρίσκεται στην ίδια μονάδα όπου νοσηλεύεται ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, στα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, από την διοίκηση του νοσοκομείου έχουν ληφθεί περίπου 30 δείγματα από ιατρούς και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον λοιμωξιολόγο. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Ωστόσο να αναφέρουμε πως αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο ασθενείς. Δείτε αναλυτικά όλα όσα αποκάλυψαν οι τελευταίες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό λοιμωξιολόγος στην Λάρισα, πήρε εξιτήριο η πρώτη γυναίκα θετική στον ιό που γέννησε

Και ενώ συνεχίζουμε και έχουμε ραγδαίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό, ήρθε και ένα καλό νέο, καθώς έγινε γνωστό πως πήρε εξιτήριο η πρώτη γυναίκα θετική στον ιό που γέννησε στο "Αττικόν". Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Και οι δύο είναι σε άριστη κατάσταση. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η μητέρα μετά από δύο αρνητικά τεστ μπορεί να πάρει εξιτήριο και να πάει σπίτι της μαζί με το μωράκι της, το οποίο και στο πρώτο τεστ που έγινε και τα αποτελέσματα της rt-PCR, ήταν αρνητικά για COVID-19, κάτι που κάνει τους γιατρούς να ελπίζουν ότι η μετάδοση του Covid-19 δεν γίνεται διαπλακουντιακά στη διάρκεια της κύησης.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια). Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.
Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» παραμένει για παρακολούθηση η δεύτερη γυναίκα θετική στον COVID-19 που γέννησε επίσης ένα υγιέστατο αγοράκι.

Πηγή: iefimerida.gr