Κορωνοϊός: Κλεισμένοι στα σπίτι τα μας και το Πάσχα - Δεν θα υπάρξει έξοδος

Όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Κλεισμένοι στα σπίτι τα μας και το Πάσχα - Δεν θα υπάρξει έξοδος

Κλεισμένοι στα σπίτια μας μέχρι το Πάσχα θα μείνουνε σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως τόνισε δεν θα υπάρξει καμία καθιερωμένη έξοδος, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού και με σκοπό τον περιορισμό της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε ότι αύριο, Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο για κτηνοτρόφους κι συναφή επαγγέλματα που εμπλέκονται στην αγορά των αµνοεριφίων, διότι «δεν πρόκειται να υπάρξει η καθιερωμένη έξοδος προς το Πάσχα».

Ο υπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι η καραντίνα και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει σίγουρα μέχρι το Πάσχα. «Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα είναι σίγουρο ότι θα ισχύει μέχρι τότε», τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης.

Να πούμε στον στην Ελλάδα τα κρούσματα μέρα με την ημέρα αυξάνονται ραγδαία. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σημαντικά, μιας και ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει τους 32 με 4 νέους να σημειώνονται χθες. Από το συνολικό αριθμό των νεκρών, οι 25 είναι άνδρες ενώ μόλις 7 είναι γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη. Χθες αποσωληνώθηκε ακόμα ένα άτομο, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν αναρρώσει να φτάνει τους 5.

Ωστόσο, πότε ανοίγουν τα σχολεία;

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPENtv και τη Φαίη Μαυραγάνη, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Μεταξύ άλλων θεμάτων και εξελίξεων για την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρθηκε και στο πότε πρόκειται να ανοίγουν τα σχόλια.

Από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις όπως τόνισε. «Εξετάζουμε το σενάριο της περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των Πανελληνίων», είπε.

Η υφυπουργός Παιδείας είπε μάλιστα, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Στην ερώτηση για την ημερομηνία των πανελληνίων εξετάσεων, η ίδια απάντησε ότι αν όλα πάνε οι πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο.

Μάλιστα, σημείωσε ότι από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όσον αφορά την ξ αποστάσεως εκπαίδευση, απάντησε: «Πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και πάνω από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα».