Κορωνοϊός: Πότε θα γίνουν τελικά οι Πανελλήνιες

Όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πότε θα γίνουν τελικά οι Πανελλήνιες

Πότε θα γίνουν τελικά οι Πανελλήνιες μετά το κλείσιμο τον σχολείων εξαιτίας του Κορωνοϊού. Πότε θα πάρουν παράταση και ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες που εξετάζονται για να γίνουν.

Στην ΕΡΤ μίλησε το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας, η οποία τόνισε ότι «ακόμα και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο».

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι οι Πανελλαδικές θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης. Γνωστό εργοστάσιο στην Ελλάδα, αναγκάζεται να κλείσει λόγω του ιού, δείτε ποιο

«Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε η κ. Κεραμέως ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι προσπάθεια όλων είναι να μην γίνουν οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, πρόσθεσε, όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε τέλη Απριλίου, είτε Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού. «Όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο» ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ' Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη, κατέληξε η υπουργός.

protothema.gr

Εκτός από το πότε θα γίνουν οι πανελλήνιες δείτε και σε ποιο πλοίο βρέθηκε κρούσμα

Κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε στο επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, στο Ε/Γ – Ο/Γ, που έδωσε και όλες τις πληροφορίες για το προφίλ του εργαζόμενου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκδηλώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε 72χρονο Ναυτεργάτη ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο.

Επίσης, συμπτώματα παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς Ναυτεργάτες, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ γενικευμένα μέτρα έχουν παρθεί για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος, που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 36 Ελλήνων. Δείτε και ποιο γνωστό εργοστάσιο κλείνει λόγω του ιού

Στο πλοίο πρόκειται σήμερα να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλους τους Ναυτεργάτες.

Το πλοίο παραμένει στην ράδα του Πειραιά και του έχει επιτραπεί η κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των Ναυτεργατών και, για τον σκοπό αυτό, να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.

mononews.gr