Κορωνοϊός: Η απόφαση πάρθηκε - Πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Όλα όσα ανακοίνωσαν οι διοργανωτές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Η απόφαση πάρθηκε - Πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Η απόφαση πάρθηκε επιτέλους και δόθηκε η ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων. Πότε θα γίνουν τελικά και τι ανέφεραν οι διοργανωτές; Διαβάστε αναλυτικά τι ανακοινώθηκε λόγω κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν την Δευτέρα (30/03) ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι (24/07-9/08), αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo».

Η αναβολή της διοργάνωσης ήταν η πρώτη στα 124 χρόνια της ιστορίας των Αγώνων και αποτέλεσε ένα τεράστιο πλήγμα για την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», η οποία επένδυσε 13 εκ. δολάρια για να «τρέξει» το event και συγκέντρωσε 3 εκ. δολάρια από εγχώριους σπόνσορες, όπως αναφέρει το eleftherostypos.gr

Όλα όσα δήλωσαν οι διοργανωτές για τον κορωνοϊό και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Νωρίτερα τη Δευτέρα (30/03), ο διευθύνων σύμβουλος των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι η επιτροπή κινείται “προς την κατεύθυνση” της τιμής των εισιτηρίων που αγοράστηκαν για τους αγώνες του 2020 στην αναπροσαρμοσμένη διοργάνωσης ή την παροχή επιστροφών σε περίπτωση αλλαγών του προγραμματισμού της.

«Θέλουμε να τιμήσουμε τις προσδοκίες όλων εκείνων που αγόρασαν εισιτήρια εν μέσω μεγάλης ζήτησης», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Μούτο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Να πούμε ότι στην Ελλάδα έγινε πριν λίγε ημέρες η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, ωστόσο το Καλλιμάρμαρο ήταν άδειο, λόγω και των εξελίξεων που έχουμε με τον ιό.

Η Άννα Κορακάκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

πριν μερικές ημέρες είχε σκάσει ξανά είδηση ότι αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο τότε η Άνν Κορακάκη είχε μιλήσει για την εξέλιξη.

Η Άννα Κορακάκη αναφέρθηκε στον κίνδυνο που υπάρχει να υπάρξει κρούσμα στο ολυμπιακό χωριό, όπου θα βρίσκεται χιλιάδες κόσμος από όλο τον κόσμο και εξέφρασε την ανησυχία της για το αγωνιστικό σκέλος. Δείτε και την τρυφερή ανάρτηση που έκανε πρόσφατα για την μητέρα της

«Δεν έχω ενημέρωση τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς, η ΔΟΕ ξεκαθάρισε πως με προτρέπει να συνεχίσουμε την προετοιμασίας μας γιατί θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί αγώνες. Δεν είναι μόνο οι αθλητές που έχουν προκριθεί για το Τόκιο, είναι κάποιοι που δεν έχουν προκριθεί γιατί δεν έχουν γίνει τα προολυμπιακά τουρνουά. Είναι πάρα πολλά τα θέματα για τους ολυμπιακούς αγώνες», σχολίασε μεταξύ άλλων στο Metropolis 95,5 και συνέχισε:

«Είναι αγωνιστικά δίκαιο να πάρουν μια αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες.Το πρόβλημα είναι το τώρα γιατί ο ένας μήνας που μένουμε μέσα, οι Ολυμπιακοί είναι σε 4 μήνες και μπορεί τότε να έχει λυθεί το θέμα αλλά το πρόβλημα είναι το τώρα. Η ΔΟΕ επιμένει να συνεχίσουμε κανονικά αλλά πως θα γίνει αυτό όταν έχουμε βγει από την κανονικότητά μας; Οι Ρώσοι σκοπευτές της εθνικής ομάδας βρίσκονται σε ένα προπονητικό κέντρο και κάνουν προετοιμασία παρά την καραντίνα. Εγώ θέτω το ερώτημα τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό, θα είμαστε 12.000 άτομα από όλο τον κόσμο».