Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα

20 άτομα θετικά στον ιό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα

Ο κορωνοϊός χτύπησε και στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα, με αποτέλεσμα να τεθεί και αυτή σε καραντίνα, μιας και βρέθηκαν 20 άτομα θετικά στον ιό.

Σε υγειονομικό περιορισμό για 14 μέρες μπαίνει από σήμερα το πρωί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του Covid-19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 20 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό. Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας. Δείτε επίσης την προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τις μάσκες καθώς ανέφερε πως «Είναι επικίνδυνο».

Την ίδια στιγμή που ο κορωνοϊός θέτει σε καραντίνα τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα, ανησυχία επικρατεί με το πρώτο κρούσμα στη Χίο

Ανησυχία έχει προκαλέσει το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Χίο, αφού πρόκειται για έναν στρατιωτικό που είχε έρθει σε επαφή με φαντάρους.Σκέψεις να μπουν σε καραντίνα δυο στρατόπεδα με 450 άτομα.

Αγωνία επικρατεί στο νησί της μαστίχας μετά την είδηση για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, έναν 40χρονο στρατιωτικό που δεν είχε ταξιδέψει, αλλά είχε έρθει σε επαφή με νεοσύλλεκτους φαντάρους.

Ο 40χρονος στρατιωτικός υπηρετεί στο 297 Μ/Κ ΤΕ το οποίο συστεγάζεται με την 228 μονάδα Πεζικού στη περιοχή Ογρού στη Χίο. Σύμφωνα με γιατρό από το νοσοκομείο του νησιού, ο ασθενής που είναι σε καλή κατάσταση χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν είχε ταξιδέψει, όμως είχε έρθει σε επαφή με νεοσύλεκτους στρατιώτες πριν από λίγο καιρό. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην καταγραφή των νεοσύλλεκτων και το πιθανότερο είναι να του μετέδωσε τον ιό κάποιος με τον οποίο ήρθε σε επαφή.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η σύζυγος του η οποία εργάζεται σε σούπερ μάρκετ του νησιού, έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες.Εντωμεταξύ άνοιξε και η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ δείτε πως θα τα πάρετε

Τώρα το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο πως θα ιχνηλατιθούν όλες οι επαφές που είχε ο στρατιωτικός, ενώ εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να μπουν σε καραντίνα και τα δυο στρατόπεδα. Σημειώνεται ότι εκεί υπηρετούν 200 νεοσύλεκτοι, 50 παλιοί και 200 επιπλέον στελέχη.

protothema.gr