Συναγερμός στη Ριτσώνα - Άτομα έφυγαν από την δομή ενώ ήταν σε καραντίνα

Στο μέρος είχαν βρεθεί 23 κρούσματα κορωνοϊού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στη Ριτσώνα - Άτομα έφυγαν από την δομή ενώ ήταν σε καραντίνα

Συναγερμός ξέσπασε στη Ριτσώνα, όπου βρέθηκαν 23 κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα όλο το μέρος να τεθεί σε καραντίνα. Όπως έγινε γνωστό ωστόσο, κάποια άτομα έφυγαν προκαλώντας ανησυχία.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται αυτή την ώρα στη Ριτσώνα καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ κάποια άτομα έχουν καταφέρει και έχουν φύγει από τη δομή φιλοξενίας στην οποία εντοπίσθηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Στην είσοδο της δομής έχει παραταχθεί μία διμοιρία, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που έφυγαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, είναι πιθανό πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή να μην έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης ή να πιστεύουν ότι τους λένε ψέμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς μετά την ιχηλάτηση επαφών γυναίκας φιλοξενούμενης στη δομή που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό βεβαιώθηκαν 23 κρούσματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα

Ο κορωνοϊός χτύπησε και στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα, με αποτέλεσμα να τεθεί και αυτή σε καραντίνα, μιας και βρέθηκαν 20 άτομα θετικά στον ιό.

Σε υγειονομικό περιορισμό για 14 μέρες μπαίνει από σήμερα το πρωί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του Covid-19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 20 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό. Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας. Δείτε επίσης την προειδοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τις μάσκες καθώς ανέφερε πως «Είναι επικίνδυνο».