Στους 67 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Ποια είναι τα νέα "θύματα' του ιού;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στους 67 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Στους 67 έφτασαν σύμφωνα με τις πληροφορίες που μόλις "έσκασαν" οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Διαβάστε τα όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής για τα νέα "θύματα" του ιού που σαρώνει παγκοσμίως.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη χώρα απο κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται σε 67.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα 84χρονο άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μαι γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το Αττικόν, έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο Σωτηρία και έναν 65 χρονο άντρα που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το protothema.gr

Να σημειωθεί ότι μέχρι το πρωί του Σαββάτου (4/4) είχαμε 63 νεκρούς από τον ιό οι οποίο κατέληξαν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τι είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας για τον κορωνοϊό που έχει "φέρει" 67 νεκρούς στην Ελλάδα;

Ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην πανδημία, στην κατάσταση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες χώρες και ποιες είναι οι εκτιμήσεις που κάνει.

Ο ίδιος φανερά συγκρατημένος δεν ήθελε να πει πολλά και είπε πως πρέπει να είμαστε προσεχτικοί γιατί η επιδημία είναι απρόβλεπτη και το μέλλον δύσκολο.

«Ακούω λίγο θριαμβολογία αυτές τις μέρες. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κάνουμε δηλώσεις, το παιχνίδι είναι πολύ νωρίς ακόμα, ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν είμαστε. Έχουμε πολύ χρόνο μπορεί να έχουμε και παράταση, να χτυπήσουμε ξύλο, να μη χαλαρώνουμε να μην εφησυχάζουμε ας είμαστε προσεκτικοί, είναι μπροστά μας οι δύσκολες μέρες, θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας. Να ξέρουμε την πραγματικότητα να μην κάνουμε καθησυχαστικές δηλώσεις.

Ας μη θριαμβολογούμε ακόμη, το μέλλον να κοιτάμε, θα είναι δύσκολο τις επόμενες εβδομάδες. Η επιδημία στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνουν τα πράγματα σύμφωνα με τα μοντέλα. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε απολογισμούς και να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση, μια καμπή.

Ακόμη και να περάσει το δυσκολότερο κομμάτι, δε σημαίνει ότι αυτομάτως βγαίνουμε από το σπίτι, ότι θα υπάρξει σφύριγμα και θα βγούμε όλοι τρέχοντας από το σπίτι.

Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι να αντέξει το σύστημα υγείας. Ακόμη και οι λίγοι που βγαίνουν κάνουν μεγάλη ζημιά δεν πρέπει να έχουμε διασπορά.

Είμαστε ακόμη σε μια καμπή που μπορεί να γυρίσουμε δεξιά ή αριστερά. Έχουμε ακόμη διασπορά… Στις λαϊκές, στις τράπεζες δεν έχω καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Το 95% πειθαρχεί ένα μικρό ποσοστό δεν πειθαρχεί. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε ακόμη στην αρχή δεν χρειάζεται χαλάρωση.

Υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης, όπως οι δομές φιλοξενίες τα γηροκομεία έχουμε πολλές τέτοιες εστίες εκτός από την κοινότητα που δεν έχει σταματήσει η διασπορά».

Δεν υπάρχει επιστημονικό στοιχείο ότι αν φορέσουμε όλοι μάσκες στο δρόμο η επιδημία θα πάει καλύτερη ή χειρότερα. Με απόσταση 2 μέτρων στο σούπερ μάρκετ και χωρίς να αγγίζουμε τίποτε και αν αγγίξουμε κάτι να απολυμανθούμε, είμαστε καλά καλυμμένοι από τη μετάδοση» ανέφερε μεταξύ άλλων