Τρεις νέοι νεκροί από τον κορωνοϊό

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τρεις νέοι νεκροί από τον κορωνοϊό

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκαν τρεις νέοι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στους 76.

Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς σήμερα το πρωί άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις άνδρες που νοσηλεύονταν σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη

Τα τρία τελευταία θύματα ήταν:

- ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
- ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
- ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας που ανακοινώθηκε την Κυριακή υπενθυμίζεται ότι:

  • O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.735.
  • Το 54,9% αφορά άνδρες, ενώ από αυτά, 352 (20,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη. 21 (22,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • Δέκα 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
  • Από τους 76 καταγεγραμμένους θανάτους στη χώρα, οι 21 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα.

Πηγή: protothema.gr

Από κορωνοϊό «έφυγε» και ο γνωστός μουσικός, Πάτρικ Φράνκφορτ, πριν από λίγες ώρες.

Τι δήλωσε Έλληνας γιατρός για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Τι σας λένε, ποια είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή;

Η πιο συγκλονιστική στιγμή είναι όταν βλέπει κανείς τον φόβο στα μάτια των ασθενών. Οι ασθενείς που νοσούν αρκετά βαριά συνήθως θέλουν να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους με βιντεοκλήση. Συχνά δε η κατάστασή τους επιδεινώνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος ή να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους. Μην ξεχνάτε, πως προσωπικά δουλεύω στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου οι ασθενείς είναι ήδη διασωληνωμένοι, αλλά και στους θαλάμους όπου είναι οι πλέον άρρωστοι ασθενείς. Το νοσοκομείο δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα για βιντεοκλήση σε όσους είναι σε θέση να μιλήσουν και μπορούν να επικοινωνήσουν.

Πόσο δραματική είναι η κατάσταση; Περιμένετε να αυξηθούν οι νεκροί κι άλλο;

Θεωρώ πως οι νεκροί θα συνεχίσουν να αυξάνονται διότι πολλοί από τους διασωληνωμένους ασθενείς θα καταλήξουν. Ωστόσο ο ρυθμός εισαγωγών έχει προσωρινά μειωθεί. Ίσως τελικά να υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Δείτε επίσης ποιες είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις της καραντίνας.

Βλέπουμε ότι γίνεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για μάσκες και υλικά, ποια είναι η κατάσταση στο δικό σας νοσοκομείο ;

Έχουμε επάρκεια υλικών στο νοσοκομείο που εργάζομαι. Επιπλεόν, πολύ σωστά ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κ. Κουόμο έχει βγάλει διαταγή να ανακατανεμηθούν τα υλικά και οι αναπνευστήρες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από τα νοσοκομεία που υπάρχει πληθώρα, σε αυτά που χρειάζονται παραπάνω πόρους.

Πότε πιστεύετε ότι θα φτάσει η Νέα Υόρκη στην κορύφωση της πανδημίας ;

Υποπτεύομαι πως θα κορυφωθεί σε 7-10 ημέρες. Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πολύ κρίσιμη. Σε λίγες μέρες θα μπορούμε να κρίνουμε πως θα εξελιχθεί η νόσος και ίσως μπορέσουμε να προβλέψουμε πότε ακριβώς θα γίνει η κορύφωση.