Κορωνοϊός: Χαμός στην Ουχάν με τη λήξη της καραντίνας - Μετά από 2,5 μήνες!

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Χαμός στην Ουχάν με τη λήξη της καραντίνας - Μετά από 2,5 μήνες!

Χαμός έγινε στην πόλη Ουχάν της Κίνας όπου μετά από σχεδόν 2,5 μήνες έληξε η καραντίνα, που είχε επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους. Δείτε τις εικόνες από τα όσα έγιναν!

Μετά από σχεδόν 2,5 μήνες η Ουχάν γιόρτασε το τέλος της καραντίνας, εν μέσω φωταψιών, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους. Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Ουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Οι ουρανοξύστες και οι γέφυρες της πόλης φωταγωγήθηκαν για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα. Αστυνομικοί απομάκρυναν και τα τελευταία οδοφράγματα και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τις στιγμές. Ειδικό σόου με λέιζερ και 3D Projection Mapping και στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze φώτισε τους ουρανοξύστες με κινούμενες εικόνες ιατρών που βοηθούν ασθενείς, μαζί με την εμφάνιση των λέξεων «ηρωική πόλη».

Την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ουχάν με τρένα και αεροπλάνα. Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων».

Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Πηγή: protothema.gr

Η Ουχάν βγήκε από την καραντίνα μετά από 2,5 μήνες - Τι θα γίνει όμως με την απαγόρευση που έχει φέρει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα;

Την πεποίθηση του πως οι εβδομάδες που διανύουμε δεν αποτελούν την κατάλληλη στιγμή για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, επανέλαβε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε προηγούμενη ενημέρωση για τον ιό.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στη συζήτηση για την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, «η άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος δεν είναι σπριντάρισμα». Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο τη στιγμή που ελάχιστες χώρες Αυστρία και Δανία συζητούν άρση των μέτρων, η Ιαπωνία ανακοινώνει πως κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε επίσης πως η Γουχάν θα άρει τα μέτρα μετά από 3 μήνες περιορισμό. Ο λοιμωξιολόγος έκανε λόγο για μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών τους. Με συμπτώματα του ιού όμως είναι η J. K. Rowling

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως η επικρατέστερη επιλογή για την χαλάρωση των μέτρων θα αφορά σε μια εναλλαγή περιόδων άρσης και εφαρμογής μέτρων. Παρομοίασε την διαδικασία εμ την οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε μακρύ δρόμο με πολλές στροφές. «Μπορεί να χρειαστεί να φρενάρεις, κάποια στιγμή να αφήσεις τα φρένα, ξανά και ξανά ώσπου να φτάσεις με ασφάλεια στον προορισμό», είπε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε κάθε περίπτωση αναφέρθηκε σε ανακοινώσεις τόσο του ΠΟΥ, όσο όμως και του Κέντρου αντιμετώπισης νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που σημείωσαν πως δεν είναι αυτές οι εβδομάδες η κατάλληλη στιγμή για να αρθούν τα μέτρα περιορισμού από τον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr