Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σεισμός κοντά στον Πύργο - Πόσα Ρίχτερ;

Όλες οι πληροφορίες

Σεισμός κοντά στον Πύργο - Πόσα Ρίχτερ;
Ενημέρωση 08.04.2020 16:29
Από Youweekly Team

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στον Πύργο. Πόσα Ρίχτερ ήταν;Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 13:23, στα 14 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες στην περιοχή.

Σεισμική δόνηση ήχησε κοντά στον Πύργο Ηλείας, με τον εγκέλαδο να κάνει για ακόμη μία φορά την επίσκεψή του στην περιοχή το μεσημέρι της Τετάρτης (8/4).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:23, στα 14 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη, και ήταν της τάξης των 2.5 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος βρισκόταν στα 10 χιλιόμετρα.Να σημειώσουμε ότι σήμερα είχαμε και στην Ελλάδα σεισμική δόνηση. Που και πόσα Ρίχτερ ήταν;

athensmagazine.gr

Νωρίτερα από τον Πύργο είχε γίνει σεισμός 5 Ρίχτερ - Που "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Ισχυρό σεισμό 5 Ρίχτερ είχαμε σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου. Που σημειώθηκε το "χτύπημα" του Εγκέλαδου που έφερε ανησυχία. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Ειδικότερα σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (8/4) στα νησιά Ρίου Κίου της Ιαπωνίας.

Ρίου Κίου ονομάζεται ένα σύμπλεγμα νήσων νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας. Το πρώην ανεξάρτητο βασίλειο έγινε το 1879 τμήμα της Ιαπωνίας, αλλά διατηρεί και έναν ντόπιο πολιτισμό. Το γνωστότερο νησί είναι η Οκινάουα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 104 χιλιόμετρα.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) κατέγραψε δύο εκρήξεις στον κρατήρα Shindake στις 5 και 6 Απριλίου, εμώ μέχρι και αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί 32 ηφαιστειακοί-τεκτονικοί σεισμοί, σύμφωνα και με το Athensmagazine.gr

Εκτός από τα 5 ρίχτερ είχε γίνει ισχυρός σεισμός και στις ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.Δείτε και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός στην Πάτρα

Τριπλός σεισμός στα Δωδεκάνησα

Share