Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: "Μέχρι περίπου και Πέμπτη - Παρασκευή..."

Τι θα συμβεί;

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί:

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί. "Μέχρι περίπου και Πέμπτη - Παρασκευή 9-10 του μηνός, για να είμαστε σίγουροι (μελετώντας τα προγνωστικά στοιχεία εκείνων των ημερών), ότι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες" θα είναι στην χώρα μας.

Μια αρχική πρόβλεψη για τον καιρό του Πάσχα έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Με τον Κλέαρχο Μαρουσακη να λέει ότι πρέπει να περιμένουμε και νέα διαταραχή τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Ο καιρός έως και την Κυριακή! Ερωτήματα για την περαιτέρω εξέλιξη!

Φίλες και φίλοι

Πολλά τα ερωτήματα σας, κυρίως από φίλους αγρότες, όσον αφορά στην περαιτέρω πορεία του καιρού έως και τα μέσα και λίγο παραπέρα του Απρίλη και κυρίως όσον αφορά στην πιθανότητα για παγετό!Ωστόσο να είστε προετοιμασμένοι μιας και οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται. Δείτε εδώ την πρόγνωσή τους!

Κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι περίπου και την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή 9-10 του μηνός, για να είμαστε σίγουροι (μελετώντας τα προγνωστικά στοιχεία εκείνων των ημερών), ότι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην βόρεια και κυρίως στην βορειοανατολική Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα προς τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, θα αφήσουν την χώρα μας την Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εντελώς ανεπηρέαστη, καθώς θεωρώ ότι ολα τα σενάρια για τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας είναι πραγματικά ακόμα ανοιχτά και χρήζουν περαιτέρω μελέτης και προσοχής το επόμενο 48ωρο κυρίως για τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο!»

Ο καιρός έως και την Κυριακή! Ερωτήματα για την περαιτέρω εξέλιξη! Φίλες και φίλοι Πολλά τα ερωτήματα σας, κυρίως από...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, April 7, 2020

athensmagazine.gr

Εκτός από τον Σάκη Αρναούτογλου δείτε τι έλεγε ο καιρός για σήμερα

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει σημαντικά σήμερα μιας και όπως όλα δείχνουν, οι βροχές και η κακοκαιρία απομακρύνονται. Μάθετε αναλυτικά μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα σε όλη τη χώρα.

Βελτιώνεται σήμερα ο καιρός, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατεί λιακάδα, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, μετά την κακοκαιρία του τελευταίου τριημέρου, στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται σήμερα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Παρ' όλα αυτά, οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο. Οι βοριάδες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση, όμως θα πνέουν στα ανατολικά 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ μέχρι το μεσημέρι στο Θρακικό έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ήπειρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην Κρήτη τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.


Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 5 με 7, στα βόρεια 7 με 8 και μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr