Σεισμός στην Κόρινθο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκε η περιοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Κόρινθο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα στην Κόρινθο, ταρακουνώντας όλη την περιοχή. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες; Υπάρχει κίνδυνος για το μέρος και τους κατοίκους;

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 00:14 και έγινε αισθητός τόσο στην Κόρινθο όσο και σε περιοχές της Αργολίδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Κορίνθου, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την κοινότητα Αθίκια της Κορινθίας. Να σημειώσουμε ότι σήμερα είχαμε και στην Ελλάδα σεισμική δόνηση. Που και πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός Κόρινθος

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ και στην Κεφαλονιά εκτός από την Κόρινθο

Στη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε άλλη μία αισθητή δόνηση, αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 14 χλμ νοτιοδυτικά της Ιθάκης και πιο συγκεκριμένα έξω από το λιμάνι της Σάμης, με εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ισχυρός σεισμός και στις ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.Δείτε και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.