Κορωνοϊός: Ανησυχία με τα 200 τεστ των Ρομά στην Λάρισα

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ανησυχία με τα 200 τεστ των Ρομά στην Λάρισα

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί με τα αποτελέσματα των 200 τεστ που έκαναν Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας για τον κορωνοϊό. Ο οικισμός βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, όταν βρέθηκαν 20 θετικά δείγματα μετά την ιχνηλάτιση των επαφών του 32χρονου. Πότε θα βγουν;

Οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα πρώτα θετικά τεστ που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου Ρομά που πρωτο-εντοπίστηκε να είναι θετικός στον κορονοϊό, μετέβησαν την Παρασκευή στη Λάρισα και επισκέφθηκαν οι ίδιοι των καταυλισμό προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους για την αναγκαιότητα να τηρήσουν τα μέτρα και να μείνουν σπίτια τους.

Οι κάτοικοι του καταυλισμού υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εντάσεις με κάποιους από τους κατοίκους να μην αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του Σωτήρη Τσιόδρα με τα υψωμένα χέρια αλλά και η προτροπή του Νίκου Χαρδαλιά, μέσα από το αυτοκίνητο, σε έναν από τους κατοίκους να πάει σπίτι του.

Ο καταυλισμός των Ρομά έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης, όταν βρέθηκαν 20 θετικά δείγματα κορoνοϊού (μετά την ιχνηλάτιση των επαφών του 32χρονου). Περιμετρικά του καταυλισμού από την Πέμπτη βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο ατόμων από την περιοχή αυτή η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα.

Οικισμός Ρομά Λάρισα κορωνοϊός

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, από τα 29 δείγματα που είχαν ληφθεί, τα 20 βρέθηκαν θετικά. Χθες αργά το βράδυ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός, ενημέρωσε, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ότι στα 133 δείγματα που εξετάστηκαν σε τοπικό επίπεδο – τα υπόλοιπα περίπου 200 θα εξεταστούν από τον ΕΟΔΥ και θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα το πρωί– βρέθηκαν μόλις 3 θετικά κι ένα ακόμη που όμως δεν αφορά τη συγκεκριμένη δειγματοληψία (αφορά σύνηθες μεμονωμένο περιστατικό).

Πηγή: ethnos.gr

Στους 93 οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στην Ελλάδα καθώς ένας 87 χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο Θριάσειο νοσοκομείο. Οι νεκροί έχουν φτάσεις τους 93, σύμφωνα με το έκτακτο που «έσκασε» στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 87χρονος είχε βαρύ ιστορικό με χρόνια νεφρική νόσο. Ο άνδρας πέθανε την Παρασκευή στις 23:30 το βράδυ στο Θριάσειο νοσοκομείο και ο θάνατός του δηλώθηκε πριν 15 λεπτά.

Με τον 87χρονο ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανεβαίνει στους 93.

Δείτε και ποιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στον ιό