Έκτακτο - 72 νέα κρούσματα, στους 93 οι θάνατοι

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο - 72 νέα κρούσματα, στους 93 οι θάνατοι

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα στις δηλώσεις του 72 νέα κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει πλέον τους 2.081, και με τον αριθμό των θανάτων να ανέρχεται πλέον στους 93, μιας και σήμερα σημειώθηκαν 3 νέοι άνθρωποι.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 56,8% ήταν άνδρες, ενώ 535 από τα συνολικά κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι από το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή, 75 πολίτες βρίσκονται διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 77% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

15 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 37.344 τεστ.

Σας έχουμε παρακάτω live τις καθιερωμένες δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ το live:

Περισσότερα σε λίγο...

Την ίδια στιγμή, μία έρευνα που διενεργήθηκε σοκάρει, μιας και δείχνει το πώς ο ιός "γραπώνεται" στο σώμα μας!

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

«Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19. «Άσκηση στο σπίτι, δωρεάν παραστάσεις είναι παρηγοριά αυτή την περίοδο», είπε ακόμη, τονίζοντας: «Το μήνυμα μένουμε στο σπίτι δεν αλλάζει. Ένας καλός χρόνος για περπάτημα είναι τα 30 λεπτά σε ανοικτό χώρο. Δεν πρέπει να δημιουργούμε συνωστισμό. Κρατάμε τις αποστάσεις στο περπάτημα όπως κάνουμε και στο σούπερ μάρκετ. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες».

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας καταδίκασε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτα: «Θα προτιμούσα να περπατήσω έξω για να καταπραΰνω τον θυμό μου και ας πάρω πρόστιμο πάρα να κάνω κακό στον άνθρωπό μου».

Αύριο, Κυριακή των Βαϊών, αντί της καθιερωμένης ενημέρωσης από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδιαλιά, θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση