Αυτές θα είναι οι θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα - "Έσκασε" η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Τι αναφέρει ο έμπειρος μετεωρολόγος;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυτές θα είναι οι θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα -

Πριν από λίγο "έσκασε" μία νέα πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου, η οποία αφορά την Κυριακή του Πάσχα και συγκεκριμένα, τις θερμοκρασίες που θα έχουμε από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά. Παρακάτω θα δείτε την αναλυτική του πρόγνωση.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή και θα θυμίζουν καλοκαίρι χτυπώντας ακόμη και «27αρια». Με την σύντομη κακοκαιρία της Μεγάλης Τετάρτης θα είναι και η τελευταία των ημερών του Πάσχα.

Ωστόσο αν και κράτησε λίγο, κατάφερε να προκαλέσει αρκετές καταστροφές, με τους ανέμους να "σαρώνουν" κανονικά στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, από την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και μπορεί το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία να έχει αναβληθεί λόγω κορωνοϊού, οι καιρικές συνθήκες ωστόσο θα είναι αρκετά καλές.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 ενισχυόμενοι στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα νότια.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία : Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια κατά τόπους η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία προς το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και πιθανώς το πρωί στην Θεσσαλία και τις Σποράδες μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 7 και τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς που θα φτάσουν πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και προς το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και το πρωί πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. Θερμοκρασία: Από 08 ως 14 βαθμούς Κελσίου.