Κορωνοϊός - Μεγάλη ανησυχία με βρέφος που γεννήθηκε με τον ιό

Δεύτερη περίπτωση παγκοσμίως

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός - Μεγάλη ανησυχία με βρέφος που γεννήθηκε με τον ιό

Μεγάλη ανησυχία έχει ξεσπάσει στο Περού από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση πως ένα βρέφος γεννήθηκε με τον κορωνοϊό στον οργανισμό του, περίπτωση που συναντάται δεύτερη φορά από τη μέρα που ξέσπασε η πανδημία του ιού.

Ο πανίσχυρος ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα σε όλο τον πλανήτη, με τους επιστήμονες να προσπαθούν καθημερινά να ανακαλύψουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται γύρω από αυτόν με σκοπό να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στο εμβόλιο.

Ένα περιστατικό που ανησύχησε ιδιαίτερα τους ειδικούς σημειώθηκε στο Περού, όπου ένα μωρό γεννήθηκε με τον κορωνοϊό, από μητέρα που ήταν και εκείνη θετική, είχε περάσει ωστόσο τις απαραίτητες διαδικασίες λίγο πριν γεννήσει το παιδί της.

Όπως εξήγησαν οι γιατροί του νοσοκομείου, η πιο λογική εξήγηση είναι να κόλλησε το βρέφος τον κορωνοϊό μέσω του πλακούντα, ενώ εντύπωση προκαλεί πως η μητέρα ήταν τελείως ασυμπτωματική, ενώ την ίδια στιγμή η λίστα των νεκρών στην Ελλάδα αυξάνεται, με μία γυναίκα να καταλήγει χθες στο ΑΧΕΠΑ.

Αυτή είναι η εκτίμηση των γιατρών

«Υποβάλαμε το νεογέννητο σε διαγνωστική εξέταση και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η μητέρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε καισαρική, προηγουμένως είχε επίσης υποβληθεί σε γρήγορο τεστ και το αποτέλεσμα επέστρεψε θετικό», εξήγησε ο Δρ. Άλβαρο Μπαρδάλες στο περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal N. «Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σε εθνικό επίπεδο και τη δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα μωρό γεννιέται με τον κορωνοϊό», πρόσθεσε ο γιατρός αυτός, χωρίς να διευκρινίσει πού εντοπίστηκε το πρώτο τέτοιο κρούσμα.

Το νεογέννητο, που ζύγιζε 3,16 κιλά όταν γεννήθηκε, είδε το φως για πρώτη φορά σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σαν Μαρτίν (κεντρικό Περού), όπου έχει τεθεί σε απομόνωση. «Η μητέρα, όπως και το μωρό, είναι σε σταθερή κατάσταση», είπε ο Μπαρδάλες στο ραδιοφωνικό δίκτυο RPP.

Αυτή τη στιγμή το Περού μετράει 11.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ 250 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Νεογέννητο με κορωνοϊό