Θρήνος - Πέθανε ο Bruce Myers

Είχε συνεργαστεί με την Μαρία Κίτσου την Λένα Παπαληγούρα και τον Ραφίκα Σαουίς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος - Πέθανε ο Bruce Myers

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως σε ηλικία 78 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και στενός συνεργάτης του Peter Brook, Bruce Myers πέθανε στο Παρίσι την Τετάρτη 15 Απριλίου. Η είδηση του θανάτου του, έχει σκορπίσει την θλίψη.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε το ιστορικό θέατρο του Παρισιού Théâtre des Bouffes du Nord στο AFP, σύμφωνα με το en24.news και επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Brook χωρίς ακόμα να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου του Myers.

Ο Myers είχε γεννηθεί το 1942 στο Ράντκλιφ της Αγγλίας και μεταξύ άλλων είχε σκηνοθετήσει τις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ το 2015 στο Εθνικό Θέατρο, όπου στο καστ ήταν οι Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα και Ραφίκα Σαουίς

Πέθανε ο Bruce Myers

"Μια σημαντική μορφή του θεάτρου μας αποχαιρέτησε. Ο Bruce Myers, ένας μοναδικός ηθοποιός, την απώλεια του οποίου θρηνούμε", ανέφερε ο 95χρονος Μπρουκ, ο οποίος είχε για αγαπημένο του ηθοποιό τον Άγγλο καλλιτέχνη.

Θρήνος επικράτησε και πριν από λίγες ημέρες με την είδηση πως πέθανε Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Θρήνος - Πέθανε ο Μορίς Μπαριέ

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως ο γνωστός ηθοποιός Μορίς Μπαριέ πέθανε μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό, σε ηλικία 87 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στον κόσμο της υποκριτικής.

Πρόκειται για έναν από τους ηθοποιούς που έχουν γράψει ιστορία στον κόσμο του σινεμά μιας και έχει βρεθεί στο πλευρό μεγάλων αστέρων όπως ο Αλέν Ντελόν και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Ο Μορίς Μπαριέ νοσηλευόταν εδώ και μέρες στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή και κατέληξε μετά από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, θύμα του οποίου έπεσε και η Λι Φιέρο.

Ο ηθοποιός που υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα, μολύνθηκε με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη νόσο Covid-19. Πέθανε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ξημερωματα Κυριακής.

Το ντεμπούτο το στο σινεμά, ο Μορίς Μπαριέ το είχε κάνει με στον ρόλο του σωματοφύλακα Νταρτανιάν, στην ταινία του Ρομπέρτο Ροσελίνι το 1966.

Μορίς Μπαριέ νεκρός