Κορωνοϊός: Βρέθηκε νεκρή 28χρονη έγκυος νοσοκόμα

Τι απέγινε το μωρό της;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Βρέθηκε νεκρή 28χρονη έγκυος νοσοκόμα

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως βρέθηκε νεκρή 28χρονη έγκυος νοσοκόμα από κορωνοϊό. Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για την ίδια, αλλά και την κατάσταση του μωρού της;

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Βρετανία, όταν μια έγκυος νοσοκόμα 28 ετών άφησε την τελευταία της πνοή λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού, ενώ όπως αναφέρθηκε οι γιατροί της έκαναν καισαρική.

Το κοριτσάκι που γέννησε επέζησε και νοσηλεύεται, σύμφωνα με το Channel 4, ενώ άγνωστο παραμένει αν είναι θετικό στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με αναφορές, η κατάσταση της γυναίκας έδειξε ότι βελτιώνεται πριν επιδεινωθεί.

Τι ανέφερε ο επικεφαλής του ιδρύματος για την 28χρονη έγκυο νοσοκόμα

Ο επικεφαλής του ιδρύματος που εργαζόταν η νοσοκόμα έστειλε ένα εσωτερικό email που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για την τραγωδία, σημειώνοντας ότι η απόφαση να προχωρήσουν εκτάκτως σε καισαρική ελήφθη αφότου η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Μάλιστα χαρακτήρισε την κατάσταση ως «αχτίδα φωτός σε αυτή την πολύ σκοτεινή στιγμή». Με βάση τα στοιχεία, τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας πέθαναν επειδή νόσησαν από κορωνοϊό, ενώ ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει για κάθε εργαζόμενο του εθνικού συστήματος υγείας την ακριβή αιτία θανάτου.

Στους 109 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 109 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα, από τον κορωνοϊό, αφού ΄κατέληξε ένας ακόμα άνθρωπος. Ποια αυτά που αναφέρουν οι πληροφορίες;

Αναλυτικότερα, το νέο θύμα κατέληξε στα 76 χρόνια του τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», έχοντας υποκείμενα νοσήματα (αρτηριακή υπέρταση). Πλέον, τα θύματα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό έφτασαν τα 109.

Χθες το απόγευμα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.224, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Να πούμε ότι τραγική ήταν και η είδηση ότι πέθανε από τον κορωνοϊό ένας βρέφος. Τι λένε οι πληροφορίες;

Πηγή: iefimerida.gr