Κίνηση ελπίδας! Ο Μητροπολίτης "έδωσε" το Άγιο Φως στο νοσοκομείο Σύρου

Στήριγμα για το προσωπικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κίνηση ελπίδας! Ο Μητροπολίτης

Στο νοσοκομείο Σύρου μεταφέρθηκε το Άγιο Φως από τον Μητροπολίτης Δωρόθεο που έκανε λόγο για κίνηση ελπίδας και για στήριγμα στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Το φυλασσόμενο και αενάως τροφοδοτούμενο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη Άγιο Φως μετέφερε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στο Βαρδάκειο και Πρώιο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ο οποίος το παρέδωσε στον Διοικητή του κ. Μιχ. Ζουλουφό, με την παρουσία του Διευθυντή κ. Τρίτζαλη, της Προέδρου των εργαζομένων κας Αικ. Καλογεράκη και του Τομεάρχη Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κ. Αποστόλου Ευκαρπίδη.

Παραδίδων το Άγιο Φως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε να αποτελέσει ελπίδα και στήριγμα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και ιατήριο για τους νοσηλευόμενους σ’ αυτό, και προσέφερε σε όλους κόκκινα αυγά, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το protothema.gr

Δείτε ωστόσο και τις εικόνες που είχαμε χθες με το Άγιο φως από τον Πανάγιο Τάφο. Συγκλόνισαν.

Από το Άγιο Φως που παραδόθηκε από τον Μητροπολίτη στο νοσοκομείο στο μήνυμα ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένα δυνατό μήνυμα στέλνει σήμερα Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που μας μιλά για το "φως της Ανάστασης". Δείτε το βίντεο με τα όσα μας λέει.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός με ένα βίντεο που έχει ανέβει στα social media της κυβέρνησης μας στέλνει μήνυμα δύναμης για τα όσα περνάμε και για το διαφορετικό Πάσχα που καλούμαστε να κάνουμε φέτος λόγω του κορωνοϊού.

"Αγαπητοί μου συμπολίτες. Γιορτάζουμε ένα αλλιώτικο Πάσχα. Κάτω από τον ίδιο ανοιξιάτικο ήλιο, δίχως όμως τις εκκλησίες μας, τους φίλους μας και τα πατροπαράδοτα έθιμά μας.

Φέτος, η Εβδομάδα των Παθών κράτησε περισσότερο από πενήντα ημέρες. Αλλά η Ανάσταση φωτίζει, πλέον, το δρόμο για τη χαρμόσυνη έξοδο από την καταιγίδα της πανδημίας. Με πειθαρχία και αλληλεγγύη αποκρούσαμε τα πρώτα της κύματα. Θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία. Και, μένοντας στον ίδιο δρόμο, σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μία νέα εποχή. Στην οποία πολλά θα έχουν αλλάξει.

Θρηνούμε για τις ζωές που χάσαμε από τον κορωνοϊό. Και ευγνωμονούμε εκείνους που συνεχίζουν τη μάχη εναντίον του. Με πρώτους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και όσους εργάζονται ακόμα και σήμερα, ανήμερα το Πάσχα, για να μένουμε όλοι ασφαλείς" αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Δείτε το σχετικό βίντεο