Νίκος Χαρδαλιάς: Οι νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα - Μέχρι πότε θα μείνουμε σπίτι

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νίκος Χαρδαλιάς: Οι νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα - Μέχρι πότε θα μείνουμε σπίτι

Δώστε προσοχή καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκαν νέα μέτρα από τον Νίκο Χαρδαλιά κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Μέχρι πότε θα μείνουμε σπίτι; Δείτε όλα όσα ανέφερε.

Ο ελληνικός λαός τήρησε συντριπτικά τα μέτρα περιορισμού τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Δευτέρας τονίζοντας ότι αισθάνονται όλοι περήφανοι «όταν η Ελλάδα αναφέρεται ως θετικό παράδειγμα». «Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώσαν τον κανόνα ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι «τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους».Επιβεβαίωσε ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για άρση των μέτρων» με την κυβέρνηση να εξετάζει τις επόμενες κινήσεις «με μέθοδο και σχέδιο».

«Χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα συνεχίσει βήμα-βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όλα όσα ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς στις νέες του ανακοινώσεις

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση της ισχύς των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. «Αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν όσα έχουμε πετύχει, χρειάζεται επιφυλακη και όχι εφησυχασμός» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις επιχειρησιακές εξελίξεις ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή στο Κρανίδι. Περιμένουμε τα τεστ ώστε με βάση τα πρωτόκολλα να προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προσγειώθηκαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις - 8 τακτικές και δύο επαναπατρισμού - με συνολικά 643 επιβάτες εκ των οποίων θετικοί βρέθηκαν τρεις ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν σε 14ημερο αυτοπεριορισμό στο σπίτι

Για το πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε ότι η καραντίνα έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση επαναπατρισμού για τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε αυτό. Συγκεκριμένα 160 πολίτες Τουρκίας έφτασαν ήδη στη χώρα οδικώς ενώ αύριο, Τρίτη, αναχωρούν Βούλγαροι και Μολδαβοί ενώ αύριο θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διαδικασία για 76 Ινδονήσιους.

Να πούμε ότι και μια πασίγνωστη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, αποκάλυψε ότι νόσησε και αυτή από τον ιό. Τι είπε και ποιους ευχαρίστησε;

Πηγή: protothema.gr

Εκτός από τις νέες ενημερώσεις του Χαρδαλιά είχαμε και το πρώτον κρούσμα κορωνοϊού στη Λαμία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport πρόκειται για 54χρονο Λαμιώτη ο οποίος είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Ρωσία και Πολωνία, απ' όπου επέστρεψε την Μ. Τετάρτη.

Ο 54χρονος νταλικιέρης μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό παρέμεινε στο σπίτι και το Μ. Σάββατο πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας με συμπτώματα κορωνοϊού. Εκεί ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται και γι αυτό νοσηλεύεται στην ειδική πτέρυγα στο πέτρινο κτίριο, πρώην Σανατόριο.

άντρες με στολή κορωνοϊός κρούσμα

Το δείγμα εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα και σήμερα ήρθε η απάντηση, η οποία ήταν θετική. Ο 54χρονος έχει καλή κλινική εικόνα, ωστόσο παραμένει σε ειδικό δωμάτιο στη νέα πτέρυγα Του ΓΝ Λαμίας.

Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής είχε και συνοδηγό στο ταξίδι, ο οποίος στην επιστροφή κατέβηκε στην Κατερίνη όπου διαμένει. Ο συνοδηγός έχει ενημερωθεί και ελέγχεται όπως και το περιβάλλον του.

Εννοείται ότι έχει δοθεί εντολή από τον ΕΟΔΥ για να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση των ατόμων που είχε έρθει σε επαφή ο 54χρονος Λαμιώτης.

Το καλό νέο είναι ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 54χρονος μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό δεν ήρθε σε επαφή με κόσμο αφού παρέμεινε στο σπίτι και τα μόνα άτομα που ήρθε σε επαφή ήταν τα μέλη της οικογένειάς του που εννοείται ότι ελέγχονται.

Πηγή: lamiareport.gr