Δυνατός σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ;

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δυνατός σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ;

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη. Πόσα Ρίχτερ ήταν; H σεισμική δόνηση έγινε λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί στην ανατολική περιοχή του νησιού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

Σεισμική δόνηση το πρωί της Τετάρτης (22/4) σημειώθηκε στην Κρήτη.Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί στην ανατολική Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10.χλμ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 15 χιλμ. νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

 Κρήτη σεισμός ρίχτερ

Να σημειωθεί ότι σεισμό είχαμε και στην Κάρπαθο. Τι λένε οι πληροφορίες;

Δυνατή σεισμική δόνηση πριν την Κρήτη "¨χτύπησε" και την Αταλάντη

Έσκασε τώρα! Σεισμός έγινε κοντά στην Αταλάντη. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση. Πόσα τα Ρίχτερ;

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα (21/4) κοντά στην Αταλάντη με την δόνηση να είναι της τάξης των 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος από την άλλη υπολογίζεται στα 11,5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης.

Από την Αταλάντη στον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που "χτύπησε" την Ιαπωνία

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), πάντως δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή ζημιές, ούτε εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε 41,7 χιλιόμετρα κάτω από τον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, περίπου 50 χλμ. από τις ακτές της νομαρχίας Μιγιάγκι, κατά τα στοιχεία του USGS, σύμφωνα με το οποίο ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές ή να προκληθούν υλικές ζημιές είναι μικρός.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για θαλάσσια σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, εξαιτίας του σεισμού, που καταγράφηκε λίγο μετά τις 05:30 (τοπική ώρα· 23:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.