Έκτακτο: 55 νέα κρούσματα - Στους 125 οι νεκροί

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: 55 νέα κρούσματα - Στους 125 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε, 55 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με το σύνολό τους να φτάνει τα 2.463, ενώ μίλησε για 4 νέους θανάτους στη χώρα μας με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται στους 125.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί σε υγειονομικές δομές με επιδημίες, με το 56% των ασθενών να είναι άνδρες και οι υπόλοιπες γυναίκες.

Αυτή τη στιγμή, 52 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Από αυτούς, οι 15 είναι γυναίκες και το 85% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Παράλληλα, 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά στους θανάτους, σήμερα σημειώθηκαν 4 νέοι με το σύνολο να ανέρχεται πλέον στους 125. Οι 33 εξ' αυτών ήταν γυναίκες ενώ το μέσο όρο ηλικίας ήταν τα 74 έτη. Το 90% των νεκρών ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 59.241 τεστ.

Σας έχουμε παρακάτω live τις καθιερωμένες δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ το live:

Την ίδια στιγμή, μία έρευνα που διενεργήθηκε σοκάρει, μιας και δείχνει το πώς ο ιός "γραπώνεται" στο σώμα μας!

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τη χρήση της μάσκας

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σημείωσε πως η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και τα σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στους πολίτες αναλυτικές οδηγίες με σκοπό να ενημερωθούν για την ορθή χρήση των μασκών αυτών. «Όποιος κάνει χρήση τέτοιας μάσκας, θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πολύ καλά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.