Στους 125 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στους 125 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ένας άνδρας πέθανε από τον κορωνοϊό στο Θριάσιο, με αποτέλεσμα οι νεκροί από τον επικίνδυνο ιό στη χώρα μας να ανέρχονται στους 125, με τη μακάβρια λίστα να μεγαλώνει όλο και πιο πολύ καθημερινά.

Ένας 63χρονος άντρας έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης στο Θριάσιο Νοσοκομείο κι έγινε, έτσι, το 125ο θύμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αιτία θανάτου του άτυχου 63χρονου, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, η πολυοργανική ανεπάρκεια, η σηπτική καταπληξία και η ισχαιμική νέκρωση εντέρου, που προκλήθηκαν από τη λοίμωξη Covid-19, ενώ έγινε γνωστό και το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Νωρίτερα σήμερα, έχασαν τη μάχη ένας άντρας 90 χρονών που νοσηλεύοταν τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠ και είχε υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ και υπερλιπιδαιμία) και για ένας 76χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και έπασχε, επίσης, από υποκείμενα νοσήματα (ρευματοειδή αρθρίτιδα) ενώ υποβαλόταν και σε αιμοκαθάρσεις.

Από τους 125 νεκρούς οι 32 είναι γυναίκες και οι 93 άνδρες.

κορωνοϊός 125 νεκροί

Πηγή: protothema.gr

Η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα

Live ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που ανακοίνωσε μεταξύ άλλων παράταση των μέτρων που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό, ως και τις 4 Μαϊου.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου που μιλά αυτήν την ώρα είναι τα εξής:

  • Συνεδριάζει σήμερα το EUCO. Στην ημερήσια διάταξη η δημιουργία ταμείου ανάκαμψης. Οι θέσεις μας είναι γνωστές από την επιστολή που συνυπέγραψε ο πρωθυπουργός.
  • Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια.
    Θα επισημάνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρα για τη συνέχιση των ελεύθερων μετακινήσεων.
  • Η επιτυχία του σχεδίου μας μέχρι σήμερα απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων & θυμάτων σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ με αντίστοιχο πληθυσμό. Αυτή η εικόνα είναι για μας θυμίζει γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα. - Να σημειώσουμε ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοίνωση αναφορικά με τα μέτρα. Πότε αναμένεται να γίνει;

Πηγή: iefimerida.gr