Καιρός: Θα σκάσουμε! Έρχεται "τρελή" άνοδος της θερμοκρασίας (χάρτες)

Μέχρι πόσους βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Θα σκάσουμε! Έρχεται

Θα σκάσουμε από την ζέστη καθώς ο καιρός αλλάζει και η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει τρελά τις επόμενες ημέρες. Δείτε τους χάρτες του meteo.gr. Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία;

Για μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας κάνει λόγο το meteo.gr που παραθέτει και σχετικούς χάρτες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο επίσημο σάιτ του ο καιρός αλλάζει ξανά με το θερμόμετρο να ανεβαίνει κατακόρυφα. =

Ειδικότερα όπως αναφέρει το meteo.gr υποχωρούν από το Σάββατο 25/04 οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, ενώ σταδιακή σημαντική άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο διάστημα έως και το τέλος του μήνα, φτάνοντας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας στους 24-25 βαθμούς και κατά τόπους τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στα σχήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται ένα σύνολο προγνωστικών σεναρίων ως προς την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS τα οποία επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

καιρός χάρτης με θερμοκρασίες Θεσσαλονίκη

καιρός χάρτης με θερμοκρασίες Αθήνα

Τι μας λέει η ΕΜΥ για τον καιρό του Σαββάτου - Που θα έχουμε "τρελές" θερμοκρασίες;

Ειδικότερα η ΕΜΥ στην πρόγνωση της αναφέρει τα εξής για αύριο Σάββατο 25/4:

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά και τα όσα αναφέρει η ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα, Παρασκευή 24/4.