Έκτακτο: 27 νέα κρούσματα - Στους 130 οι νεκροί

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: 27 νέα κρούσματα - Στους 130 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Μέσα από τις δηλώσεις του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να φτάνει τα 2.490, ενώ όσον αφορά στους θανάτους, σημειώθηκαν 5 νέοι με το σύνολό τους να ανέρχεται στους 130.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 55,6% είναι άνδρες και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες.

48 συμπολίτες μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 26,5% είναι γυναίκες ενώ οι περισσότεροι έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Συνολικά 60 άτομα έχουν καταφέρει να εξέλθουν από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν διενεργηθεί 61.407 τεστ, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ξεκαθαρίζει πως αύριο θα αναφερθεί στο ενδεχόμενο εμβολίου.

Σας έχουμε παρακάτω live τις καθιερωμένες δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ το live:

Την ίδια στιγμή, μία έρευνα που διενεργήθηκε σοκάρει, μιας και δείχνει το πώς ο ιός "γραπώνεται" στο σώμα μας!

Τα σχόλια που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την κλινική «Ταξιάρχαι»

«Θέλει πάρα πολλή προσοχή, θέλει εκπαίδευση, θέλει επαγρύπνηση, να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Γι' αυτό καταργήθηκαν τα επισκεπτήρια σε αυτές τις δομές, δεν είμαστε απάνθρωποι. Η έλλειψη εκπαίδευσης δεν πιστεύω ότι είναι γενική, είναι ειδική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία έχει να μην μεταδοθεί σε μία ευαίσθητη ομάδα» επισήμανε.

«Σχετικά με τη μονάδα υγείας με νεφροπαθείς, πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κι ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς, τρεις από τους συμπολίτες μας, ασθενείς της κλινικής, κατέληξαν, ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και να πω εδώ ότι μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους, συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, ώστε να μηδενιστεί η οοιαδήποτε επαφή και επικοινωνία θετικών και αρνητικών ασθενών» είπε ο κ. Τσιόδρας

Και συνέχισε: «Όλο το προσωπικό, που είχε διαγνωστεί ως θετικό, 17 άτομα, είναι σε καραντίνα σε κατ' οίκον απομόνωση, και παρακολουθείται η υγεία τους, ενώ απομακρύνθηκαν από την κλινική. Απ' ό,τι πληροφορήθηκα σε επιτόπια επίσκεψή μου σήμερα και συνάντηση με το προσωπικό, αλλά και τους ασθενείς, έχουν ενημερωθεί όλοι τους, ακόμα και αυτοί που είχαν νοσηλευτεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες για οποιοδήποτε λόγο στην κλινική, καθώς και όλοι οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας».

«Ο ΕΟΔΥ προμήθευσε την κλινική με μέτρα ατομικής προστασίας, για τη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών, γιατί ακόμα και οι αρνητικοί ασθενείς που παρέμειναν, έχουν εκτεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον της μονάδας. Υπάρχει ευξημένη επαγρύπνηση για τους ανθρώπους αυτούς και θα γίνει επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος ανά δύο με τρεις μέρες, ανάλογα την ημέρα της αιμοκάθαρσης, ώστε να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι να παρέμβουμε σε κάποια περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού αποτελέσματος.

Επίσης, δόθηκαν φάρμακα για την έναρξη προφυλακτικής αγωγής σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνται αυξημένου κινδύνου για πρόοδο της νόσου. Επίσης, σήμερα το πρωί, εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ εκπαίδευσε το προσωπικό της κλινικής για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας.

Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση, σε συνεργασία με τον υπουργό και την Πολιτική Προστασία» τόνισε, αναφερόμενος στις ενέργειες που έγιναν στην κλινική Ταξιάρχαι.