Συναγερμός στο Ζεφύρι - 25χρονη Ρομά θετική στον κορωνοϊό

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στο Ζεφύρι - 25χρονη Ρομά θετική στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ζεφύρι και συγκεκριμένα στις εργατικές κατοικίες όπου μια 25χρονη γυναίκα Ρομά βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Τι λένε οι πληροφορίες για την υγεία της κοπέλας;

Η γυναίκα είχε έρθει από τη Λαμία με το 4 ετών κοριτσάκι της όπου το πήγε στο νοσοκομείο Πάιδων Αγία Σοφία για αιμοκάθαρση. Η νεαρή μητέρα διεγνώσθηκε θετική στον ιό όχι όμως και το παιδί της.

Η 25χρονη Ρομά φιλοξενείται σε διαμέρισμα των εργατικών κατοικιών στο Ζεφύρι απο 6μελή οικογένεια η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ ολόκληρη η γειτονιά είναι ανάστατη. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε χθες το μεσημέρι, ενώ αστυνομικοί από το τοπικό τμήμα ελέγχουν όσο μπορούν την καραντίνα στην οποόια βρίσκεται η οικογένεια που φιλοξενεί την μητέρα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Φυλής πηγαίνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ με εντολή του δημάρχου έγινε απολύμανση της πολυκατοικίας αλλά και των γύρω από αυτή δρόμων. Οι κάτοικοι όμως της περιοχής που στην πλειοψηφία τους είναι Ρομά είναι σε πανικό αφού σε καμία περίπτωση όπως λένε δεν θα ήθελαν να τεθεί ολόκληρη η περιοχή σε καραντίνα, όπως έγινε σε αντίστοιχη περίπτωης στη Λάρισα. Να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή οι νεκροί στην Ελλάδα αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο.

Πηγή: protothema.gr

Θετική στον κορωνοϊό η μητέρα και η σύζυγος του 35χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη αγωνία έχει ξεσπάσει στην οικογένεια του άτυχου 35χρονου που πέθανε μετά από μάχη με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, μιας και έγινε γνωστό πως τόσο η μητέρα του όσο και η σύζυγός του, είναι θετικές στον επικίνδυνο ιό μετά από τεστ που έκαναν στο ΑΧΕΠΑ.

Οι δύο γυναίκες εξετάστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη και αποδείχθηκαν ότι είναι θετικές. Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η μητέρα και η σύζυγος του 35χρονου θα βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος άνδρας από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν είχε υποκείμενο νόσημα, πήγε στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» στην εφημερία στις 15/4, ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό, διασωληνώθηκε δύο ημέρες μετά και τελικά κατέληξε στις 21 Απριλίου.

κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ