Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τα σχολεία

Τι είπε στον αέρα του Open;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τα σχολεία

Δηλώσεις έκανε η σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μέσα από την συχνότητα του Open tv, και ανέφερε πως είναι πολύ πιθανή η παράταση της σχολικής χρονιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην τηλεόραση η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάρια διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι δεν θα φτάσει πέραν του τέλους Ιουνίου. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.

Η κ. Κεραμέως, πάντως, διευκρίνισε ότι όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού με το οποίο θα ανακοινωθεί το γενικότερο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Αναφορικά με το αν και πώς θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις και υπογράμμισε ότι από το Ινστιτούτο Παιδείας έχει ζητηθεί να δοθούν κατευθύνσεις για την «απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη».

Νίκη Κεραμέως Πανελλήνιες 2020

Πηγή: iefimerida.gr

Να σημειώσουμε πως στην Ελλάδα, έχουν φτάσει πλέον τους 133 τα θύματα και όλο και αυξάνονται

Ανακοινώθηκε από την Κεραμέως πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες

Έσκασε η επίσημη ανακοίνωση από την Νίκη Κεραμέως για τις Πανελλήνιες 2020. Τι είπε η υπουργός Παιδείας για το πότε ξεκινούν;

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ακόμη, πρόσθεσε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.Επιπλέον, τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.