Κορωνοϊός: Σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές είναι υποχρεωτική η μάσκα

Ποιους αφορά;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές είναι υποχρεωτική η μάσκα

Υποχρεωτική είναι η μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊο σε ορισμένες ιδιωτικές κλινικές της χώρας. Δείτε αναλυτικά τα όσα αναφέρονται για τα νοσοκομεία και τα μέτρα.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μασκών στις ιδιωτικές κλινικές Metropolitan, Metropolitan General, Υγεία, Μητέρα, Λητώ και InterClinic στην Κρήτη, για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όσοι προσέρχονται στις παραπάνω ιδιωτικές κλινικές, είτε είναι ασθενείς είτε είναι συνοδοί ασθενών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκες, ενώ σε κάποιες από αυτές θα υπάρχει και θερμομέτρηση κατά την είσοδο.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το μέτρο αυτό θα υπάρχουν κυρώσεις. Οι ιδιωτικές κλινικές προχώρησαν στην υποχρεωτική χρήση μασκών προκειμένου να αποφύγουν μία πιθανή διασπορά του κορωνοϊού.

Για παθολογικούς ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού πραγματοποιείται τεστ για Covid-19 και μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος νοσηλευονται στον ειδικό χώρο για ύποπτα περιστατικά με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Εάν το τεστ είναι αρνητικό μεταφέρονται σε άλλο χώρο νοσηλείας, εάν είναι θετικό ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές.

Για παθολογικούς ασθενείς για πιθανή εισαγωγή με άλλα συμπτώματα: λαμβάνεται αναλυτικό ιστορικό και αξιολογείται αν θα πρέπει να γίνει λήψη δείγματος για κορωνοϊό. Η σύσταση από τη διοίκηση είναι να γίνεται και σε αυτούς το τεστ.

Για ασθενείς που προσέρχονται για χειρουργεία ή επεμβατικές πράξεις: συμπληρώνεται το ιστορικό και η λήψη δείγματος για κορωνοϊό πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου.

Για τους ογκολογικούς ασθενείς: λαμβάνεται ιστορικό από όσους προσέρχονται για την πρώτη θεραπεία. Για τις επόμενες φορές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ιστορικό, αναγράφοντας την ημερομηνία θεραπείας. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία ακολουθούν το πρωτόκολλο του τμήματος.

Για ενδοσκοπήσεις: λαμβάνεται ιστορικό και αξιολογείται αν πρέπει να ληφθεί δείγμα. Αν ληφθεί δείγμα η ιατρική πράξη αναβάλλεται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Ασθενείς που προσέρχονται από άλλες υγειονομικές δομές θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα για κορωνοϊό. Τα ασθενοφόρα απολυμαίνονται σχολαστικά.

Τηρούνται αυστηρά τα ωράρια επισκεπτηρίου και επιτρέπειται μόνο ένας επισκέπτης ανά ασθενή. Στους χώρους νοσηλείας ύποπτων περιστατικών δεν επιτρέπεται επισκεπτήριο. Δείτε ωστόσο και μια τρομερή ανακάλυψη που έγινε. Τι μπορεί να μας σώσει από τον ιό;

Πηγή: protothema.gr

κορωνοϊός άντρες με μάσκες και στολές

Από τις μάσκες και την υποχρεωτική χρήση σε νοσοκομεία και κλινικές στο κρούσμα που νοσεί εδώ και 30 ημέρες στην Κρήτη

Μπροστά σε ένα σπάνιο φαινόμενο βρέθηκαν αντιμέτωποι οι γιατροί στην Κρήτη καθώς ένας ασθενής νοσεί εδώ και ενάμιση μήνα από κορωνοϊό χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα. Παράλληλα, δύο νέοι θάνατοι σημειώθηκαν στη χώρα μας σήμερα.

Όπως είπε στο «Cretalive» o καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος, το άτομο αυτό «υποβάλλεται σε διαδοχικά τεστ και παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό έως ότου αποτινάξει από πάνω του τον Covid-19, το γενετικό υλικό του οποίου αποδεικνύεται ανθεκτικό κάποιες φορές». Ο ασθενής δεν έχει συμπτώματα και σύμφωνα με τον καθηγητή είναι μια σπάνια περίπτωση.

Όσον αφορά την ανησυχία που προκλήθηκε προ ημερών, για ενδεχόμενο επαναλοίμωξης ασθενούς που νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό, ο κ. Σουρβίνος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεκμηριωθεί έως σήμερα. Ίσως πρόκειται για ένα τεχνικής φύσης θέμα, που χρήζει περαιτέρω επιστημονικής διερεύνησης, μέσω της ανίχνευσης και πάλι του γενετικού υλικού του ιού.

Ο κ. Σουρβίνος παρατήρησε ότι η πορεία του κορωνοϊού στην πατρίδα μας εξελίσσεται “πάρα πολύ ομαλά”. Επέστησε όμως την προσοχή όλων των πολιτών, ούτως ώστε να μην χαλάσει τώρα στο τέλος η καλή εικόνα που έχουμε δημιουργήσει, εν αναμονή μάλιστα και του πρωθυπουργικού διαγγέλματος για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τα μέτρα ατομικής (και όχι μόνο) προστασίας, η τήρηση των κανόνων υγιεινής, από εδώ και μπρος (είτε είμαστε, είτε δεν είμαστε σε καραντίνα) πρέπει να εντυπωθούν στις συνειδήσεις μας και να τηρούνται κατά γράμμα, “με αυτοματοποιημένο τρόπο”, κατέληξε ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πηγή: athensmagazine.gr