Σεισμός στο Ιόνιο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στο Ιόνιο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμό είχαμε το απόγευμα της Δευτέρας (27/4) στο Ιόνιο. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τα Ρίχτερ της νέας σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στη χώρα;

Ειδικότερα ο σεισμός έγινε στις 18:07 το απόγευμα της Δευτέρας (27/4) και ήταν ασθενής με τα Ρίχτερ να φτάνουν τα 2,9. Η δόνηση έγινε δε στα 29 χιλιόμετρα από τις Στροφάδες με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, βάσει και των όσων αναφέρει το athensmagazine.gr.

Να σημειωθεί ότι χθες είχαμε ένα ακόμα σεισμό στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Κρήτη. Δείτε εδώ τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Πριν το Ιόνιο είχαμε όμως και διπλό σεισμό στη Σαντορίνη

Διπλή σεισμική δόνηση στο νησί! Ο πρώτος μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ΝΑ της Σαντορίνης, κατέγραψαν σήμερα στις 03:12 ώρα Ελλάδος οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

χάρτης με σεισμό στην Σαντορίνη

Ο σεισμός προέρχεται από απόσταση 254 χλμ. ΝΑ της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. ΝΑ της Σαντορίνης. Στη συνέχεια ακολούθησε στην ίδια περιοχή ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: iefimerida.gr

Είχε προηγηθεί και άλλη δόνηση στο νησί του Αιγαίου

Σεισμός έγινε κοντά στη Σαντορίνη και το μεσημέρι της Παρασκευής (24/4) με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η δόνηση ήταν 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Βάσει και της αυτόματης μέτρησης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαντορίνης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.