Σεισμός τώρα στην Βόρεια Ελλάδα

4,5 Ρίχτερ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός τώρα στην Βόρεια Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν από λίγα λεπτά την Βόρεια Ελλάδα, ύψους 4,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Ακόμα μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη χώρα μας και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία μιας και έγινε αισθητή σε αρκετά μέρη της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Έβρο.

Σημειώθηκε στις 14:01 το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Φιλιππούπολης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 2 χλμ, ενώ ισχυρός σεισμός χτύπησε πριν από μερικές μέρες και την Αθήνα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές του Έβρου.

Σεισμός στην Βόρεια Ελλάδα

Ακόμα ένας σεισμός 4,5 Ρίχτερ «χτύπησε» μόλις χθες

Ισχυρός σεισμός 4,5 Ρίχτερ «έσκασε» πριν λίγο σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου. Σε ποια περιοχή χτύπησε ωστόσο;

Ο σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη Ρόδο και συγκεκριμένα στην επαρχία Μούγλων, ενώ να σημειώσουμε πως πρόσφατα σημειώθηκε σεισμός και στην Αθήνα και αναστάτωσε τους κατοίκους.

«Έσκασε» ισχυρός σεισμός εκτός των 4,5 Ρίχτερ και στην Ρουμανία

Σεισμός 5,0 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου σε περιοχή της Ρουμανίας, με τον σεισμό να γίνεται αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας Βουκουρέστι αλλά και στη γειτονική χώρα, Μολδαβία.

Η δόνηση σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε στις 01.04 τοπική ώρα, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 23 χιλιόμετρα. Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του σεισμού, δεν είχαν υπάρξει αναφορές για θύματα, τραυματισμούς ή ζημιές.

Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η δόνηση, στην κομητεία της Βρανσέα, είναι μία από τις πιο δραστήριες σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, με τους ερευνητές να ασχολούνται εκτενώς. Χθες, σεισμός σημειώθηκε και στην Σαντορίνη ο οποίος ταρακούνησε το νησί για τα καλά.

σεισμός Ρουμανία